Sastojci

Za 4 osoba

Fil

300 g Pirinač

5 komad/a Pilećih bataka

1 komad/a Crni luk

2 komad/a Beli luk

2 komad/a Šargarepa

3 prstohvat/a Peršun

2 prstohvat/a Biber

0 malo Vegeta

Priprema

Priprema

Oprati pirinač u nekoliko voda, pa ga ostaviti potopljenog u hladnoj vodi, najmanje pola sata pre kuvanja.

Za to vreme oprati piletinu i staviti da se kuva. Po potrebi doliti vodu. Kada viljuška kroz meso prolazi lagano, kuvano je. Izvaditi ga da se prohladi.

Dok se hladi, iseckati sitno glavicu crnog luka i čen-dva belog luka.

Dodati piletinu koju ste prethodno skinuli sa kostiju, pa i nju malo propržiti zbog boljeg ukusa.

Naliti vodom u kojoj se kuvala piletina.

Basmati oprati ponovo i dodati ga. Takođe dodati i seckani beli luk, malo vegete, malo bibera, peršuna i seckanu šargarepu (jednu-dve). Sve to se krčka dok ne bude slkuvano i dok ne ispari voda.

Prijatno.