Oprati pirinač u nekoliko voda, pa ga ostaviti potopljenog u hladnoj vodi, najmanje pola sata pre kuvanja.
Za to vreme oprati piletinu i staviti da se kuva. Po potrebi doliti vodu. Kada viljuška kroz meso prolazi lagano, kuvano je. Izvaditi ga da se prohladi.
Dok se hladi, iseckati sitno glavicu crnog luka i čen-dva belog luka.
Dodati piletinu koju ste prethodno skinuli sa kostiju, pa i nju malo propržiti zbog boljeg ukusa.
Naliti vodom u kojoj se kuvala piletina.
Basmati oprati ponovo i dodati ga. Takođe dodati i seckani beli luk, malo vegete, malo bibera, peršuna i seckanu šargarepu (jednu-dve). Sve to se krčka dok ne bude slkuvano i dok ne ispari voda.
Sastojci
Za 4 osoba
300 g Pirinač
5 komad/a Pilećih bataka
1 komad/a Crni luk
2 komad/a Beli luk
2 komad/a Šargarepa
3 prstohvat/a Peršun
2 prstohvat/a Biber
0 malo Vegeta
Priprema
Priprema
Oprati pirinač u nekoliko voda, pa ga ostaviti potopljenog u hladnoj vodi, najmanje pola sata pre kuvanja.
Za to vreme oprati piletinu i staviti da se kuva. Po potrebi doliti vodu. Kada viljuška kroz meso prolazi lagano, kuvano je. Izvaditi ga da se prohladi.
Dok se hladi, iseckati sitno glavicu crnog luka i čen-dva belog luka.
Dodati piletinu koju ste prethodno skinuli sa kostiju, pa i nju malo propržiti zbog boljeg ukusa.
Naliti vodom u kojoj se kuvala piletina.
Basmati oprati ponovo i dodati ga. Takođe dodati i seckani beli luk, malo vegete, malo bibera, peršuna i seckanu šargarepu (jednu-dve). Sve to se krčka dok ne bude slkuvano i dok ne ispari voda.
Prijatno.
Tagovi