Sve sastojke pomešati u dubljoj posudi i zamesiti testo. Kada testo prestane da se lepi za prste, ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Testo podeliti na 15 manjih loptica. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i peći u zagrejanoj rerni.
Priprema fila:
Margarin ostaviti da odstoji 20ak minuta na sobnoj temperaturi.
Odvojiti 1300ml mleka, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200ml rastvoriti puding i kada mleko provri skuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Odvojiti 300ml hladnog mleka i 150g šlaga umutiti u čvrst šlag. Dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, umutiti mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Ovoj smesi polako dodati ohlađen puding i mutiti mikserom.
U dubljem kalupu (šerpi) staviti prvo koru, a onda sipati 3-4 kašike fila, pa ređati sledeću koru i tako dok se ne potroši sav materijal. Posle toga ostaviti tortu da prenoći.
Dekoracija: Umutiti 200ml mleka i 200g šlaga. Filovati tortu i poslužiti.
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 12 osoba
3 komad/a Žumanca
2 dl Mleko
1 supena kašika Mast
malo malo C Soda bikarbona
po potrebi po potrebi Brašno T-500
2 l Mleko
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
250 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 500g
1 komad/a Margarin
6 supena kašika Šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kora:
Sve sastojke pomešati u dubljoj posudi i zamesiti testo. Kada testo prestane da se lepi za prste, ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Testo podeliti na 15 manjih loptica. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i peći u zagrejanoj rerni.
Priprema fila:
Margarin ostaviti da odstoji 20ak minuta na sobnoj temperaturi.
Odvojiti 1300ml mleka, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200ml rastvoriti puding i kada mleko provri skuvati puding. Ostaviti da se ohladi.
Odvojiti 300ml hladnog mleka i 150g šlaga umutiti u čvrst šlag. Dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, umutiti mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Ovoj smesi polako dodati ohlađen puding i mutiti mikserom.
U dubljem kalupu (šerpi) staviti prvo koru, a onda sipati 3-4 kašike fila, pa ređati sledeću koru i tako dok se ne potroši sav materijal. Posle toga ostaviti tortu da prenoći.
Dekoracija: Umutiti 200ml mleka i 200g šlaga. Filovati tortu i poslužiti.
Tagovi