Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan

Sastojci

Za 12 osoba

Kore:

3 komad/a Žumanca

2 dl Mleko

1 supena kašika Mast

po potrebi po potrebi Brašno T-500

Fil:

2 l Mleko

1 komad/a Margarin

6 supena kašika Šećer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kora:

Sve sastojke pomešati u dubljoj posudi i zamesiti testo. Kada testo prestane da se lepi za prste, ostaviti da odstoji 10-15 minuta. Testo podeliti na 15 manjih loptica. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i peći u zagrejanoj rerni.

Priprema fila:

Margarin ostaviti da odstoji 20ak minuta na sobnoj temperaturi.

Odvojiti 1300ml mleka, dodati mu šećer i staviti da se kuva. U 200ml rastvoriti puding i kada mleko provri skuvati puding. Ostaviti da se ohladi.

Odvojiti 300ml hladnog mleka i 150g šlaga umutiti u čvrst šlag. Dodati margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, umutiti mikserom dok se sve lepo ne sjedini. Ovoj smesi polako dodati ohlađen puding i mutiti mikserom.

U dubljem kalupu (šerpi) staviti prvo koru, a onda sipati 3-4 kašike fila, pa ređati sledeću koru i tako dok se ne potroši sav materijal. Posle toga ostaviti tortu da prenoći.

Dekoracija: Umutiti 200ml mleka i 200g šlaga. Filovati tortu i poslužiti.

Tagovi