U mlaku vodu staviti kvasac, kašiku šecera i kašiku brasna. Promešati i ostaviti da fermentiše. Prosejati brašno na radnu površinu napraviti udubljenje dodati potkvas i sve ostale namirnice. Uz postepeno dodavanje tečnosti zamesiti testo srednje čvrstnine. Testo premazati uljem i ostaviti na toplom da fermentise 20 do 30 minuta. Nakon fermentisanja testo razvući na debljinu jedan cm. Podloge filovati nadevom i peći na temperaturi od 190 stepeni nekih 15 minuta.
Sastojci
Za 5 osoba
500 g Brasna
10 g C Suvi kvasac 10g
15 g Secera
200 ml Vode
2 pakovanje/a Soli
50 ml Maslinovog ulja
200 g Paradajz pelata
150 g Kackavalja rendanog
150 g Rendane šunke
150 g Šampinjona
2 prstohvat/a Origana
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U mlaku vodu staviti kvasac, kašiku šecera i kašiku brasna. Promešati i ostaviti da fermentiše. Prosejati brašno na radnu površinu napraviti udubljenje dodati potkvas i sve ostale namirnice. Uz postepeno dodavanje tečnosti zamesiti testo srednje čvrstnine. Testo premazati uljem i ostaviti na toplom da fermentise 20 do 30 minuta. Nakon fermentisanja testo razvući na debljinu jedan cm. Podloge filovati nadevom i peći na temperaturi od 190 stepeni nekih 15 minuta.
Tagovi