Odaberite dimljenu kolenicu ne manju od 1kg. U vodu dodajte manju glavicu luka,biber i lovor,zaronite kolenicu i kuvajte sat-dva,u zavisnosti od veličine kolenice i tipa posude u kojoj kuvajte. U pretis loncu oko pola sata.
Kuvanu kolenica prebacite u pleh,premažite kašikom masti i zapecite.
Uz nju poslužite salatu od kupusa,svežeg ili kiselog i ren.
Sastojci
Za 2 osoba
1 komad/a Dimljena kolenica
1 nekoliko Biber,lovor,crni luk
Priprema
Priprema
Odaberite dimljenu kolenicu ne manju od 1kg. U vodu dodajte manju glavicu luka,biber i lovor,zaronite kolenicu i kuvajte sat-dva,u zavisnosti od veličine kolenice i tipa posude u kojoj kuvajte. U pretis loncu oko pola sata.
Kuvanu kolenica prebacite u pleh,premažite kašikom masti i zapecite.
Uz nju poslužite salatu od kupusa,svežeg ili kiselog i ren.
Tagovi