1. Rernu uključiti na 200 stepeni.Mutiti 3 belanaca dok ne postanu čvrsta na dodir,postepeno dodajte 3 kašike šećera i mutiti još malo. Na kraju umešajte varjačom 50g mlevenog lešnika i pola kašike brašna. Kalup okrugli (24cm) obložite pek papirom i izručite smesu. Pecite 10-15 min na 200 stepeni. Isto ponoviti jos 3x, treba da dobijete 4 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.
priprema fila
1. Žumanca umutiti sa šećerom, dodajte 3 kašike gustina, 3 pudinga od vanile i 200ml mleka. Ostatak mleka ostaviti da provri. Kad provri malo mleka naspite u smesu sa žumancima i pudingom, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko. Ovo radimo da se ne bi stvorile grudvice.
Kuvajte nekoliko minuta na sednjoj tempreraturi dok se ne zgusne, sve vreme mešajte da ne zagori.
Skinite sa ringle, podelite na dva dela. U jedan eo umešajte belu čokoladu izlomljenu na kockice, u drugi deo mlečnu čokoladu. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Kad se ohladi,u obe smese dodajte po 125g umućenpg maslaca, dobro izmiksajte. Svaku smesu podelite na tri dela.
2. Umutite 300ml slatke pavlake i podelite na 3 dela.
Filovanje torte
1. Tortu filujete na sledeći način:
Kora-smeđa krema-žuta krema-slatka pavlaka
Kora-smeđa kora-žuta kora-slatka pavlaka
Kora- smeđa kora-žuta kora-slatka pavlaka
Kora
Dekoracija
Tortu dobro ohladite, najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru. Premažite slatkom pavlakom, dekorišite po želji.
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 24 osoba
12 komad/a Jaja
12 kafena kašičica šećera
200 g Lešnici mleveni
2 supena kašika Brašno T-500
180 g šećera
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
120 g Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
1 l Mleko
200 g cokolade bele
200 g cokolade mlecne cokolade
300 ml Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
300 ml Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
1. Rernu uključiti na 200 stepeni.Mutiti 3 belanaca dok ne postanu čvrsta na dodir,postepeno dodajte 3 kašike šećera i mutiti još malo. Na kraju umešajte varjačom 50g mlevenog lešnika i pola kašike brašna. Kalup okrugli (24cm) obložite pek papirom i izručite smesu. Pecite 10-15 min na 200 stepeni. Isto ponoviti jos 3x, treba da dobijete 4 kore. Ostavite da se ohladi pa tek onda odvojite od pek papira.
priprema fila
1. Žumanca umutiti sa šećerom, dodajte 3 kašike gustina, 3 pudinga od vanile i 200ml mleka. Ostatak mleka ostaviti da provri. Kad provri malo mleka naspite u smesu sa žumancima i pudingom, izmešajte pa sve vratite u provrelo mleko. Ovo radimo da se ne bi stvorile grudvice.
Kuvajte nekoliko minuta na sednjoj tempreraturi dok se ne zgusne, sve vreme mešajte da ne zagori.
Skinite sa ringle, podelite na dva dela. U jedan eo umešajte belu čokoladu izlomljenu na kockice, u drugi deo mlečnu čokoladu. Prekrijte providnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Kad se ohladi,u obe smese dodajte po 125g umućenpg maslaca, dobro izmiksajte. Svaku smesu podelite na tri dela.
2. Umutite 300ml slatke pavlake i podelite na 3 dela.
Filovanje torte
1. Tortu filujete na sledeći način:
Kora-smeđa krema-žuta krema-slatka pavlaka
Kora-smeđa kora-žuta kora-slatka pavlaka
Kora- smeđa kora-žuta kora-slatka pavlaka
Kora
Dekoracija
Tortu dobro ohladite, najbolje bi bilo da odstoji preko noći u frižideru. Premažite slatkom pavlakom, dekorišite po želji.
Tagovi