Sastojci

Za 40 osoba

Kora (4 kore za jedu tortu)

12 komad/a belanaca

12 supena kašika brasna

200 g przenih mlevenih lesnika

Filovi

12 komad/a zumanaca

200 g secera

3 supena kašika brasna

1 l mleka

200 g bele Milka cokolade

200 g crne Milka cokolade sa lesnicima

250 g margarina

Naši proizvodi

Priprema

Kore

Umutiti penasto 3 belanceta, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.

Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu , obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.

Pripremti i ispeći još 3 kore na isti način.

Filovi

Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera. 3 pudinga, 100 g šećera, 3 kašike brašna posebno umutite sa 200 ml mleka. Ostalo mleko (800 ml) prokuvajte. Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.

Svetao i tamniji fil

Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice Milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu Milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.

Filovi - nastavak

Kada se filovi ohlade, umutite margarin sobne temperature i u svaki deo dodajte polovinu umućenog margarina. Umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike šećera u prahu.

Sastavljanje torte

Slojevi torte: Kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – pa opet kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – i još jednom kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka. Spojte dve torte kao na fotografiji. Na kraju samo kora i dekoracija po želji.