Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu , obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.
Pripremti i ispeći još 3 kore na isti način.
Filovi
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera. 3 pudinga, 100 g šećera, 3 kašike brašna posebno umutite sa 200 ml mleka. Ostalo mleko (800 ml) prokuvajte. Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Svetao i tamniji fil
Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice Milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu Milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Filovi - nastavak
Kada se filovi ohlade, umutite margarin sobne temperature i u svaki deo dodajte polovinu umućenog margarina. Umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike šećera u prahu.
Sastavljanje torte
Slojevi torte: Kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – pa opet kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – i još jednom kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka. Spojte dve torte kao na fotografiji. Na kraju samo kora i dekoracija po želji.
Sastojci
Za 40 osoba
12 komad/a belanaca
12 supena kašika brasna
200 g przenih mlevenih lesnika
12 komad/a zumanaca
200 g secera
3 supena kašika brasna
1 l mleka
200 g bele Milka cokolade
200 g crne Milka cokolade sa lesnicima
250 g margarina
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
300 ml C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 500g
3 supena kašika Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Umutiti penasto 3 belanceta, dodati polagano 3 kašike šećera uz mućenje.
Varjačom umešajte 50 g mlevenih lešnika i pola kašike brašna. Kalup za tortu , obložite papirom za pečenje, ulijte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta.
Pripremti i ispeći još 3 kore na isti način.
Filovi
Žumanca dobro umutite sa 100 g šećera. 3 pudinga, 100 g šećera, 3 kašike brašna posebno umutite sa 200 ml mleka. Ostalo mleko (800 ml) prokuvajte. Izmešajte žumanca i puding i zakuvajte u prokuvano mleko. Kuvajte još koji minut uz stalno mešanje dok se fil ne zgusne.
Svetao i tamniji fil
Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo stavite kockice Milka čokolade sa lešnicima, u drugi deo belu Milka čokoladu. Svaki deo izmešajte da se čokolade rastope u filu.
Filovi - nastavak
Kada se filovi ohlade, umutite margarin sobne temperature i u svaki deo dodajte polovinu umućenog margarina. Umutiti slatku pavlaku sa 3 kašike šećera u prahu.
Sastavljanje torte
Slojevi torte: Kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – pa opet kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka – i još jednom kora, tamniji fil, svetliji fil, slatka pavlaka. Spojte dve torte kao na fotografiji. Na kraju samo kora i dekoracija po želji.