Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera. Kada se dobila čvrsta masa u to dodati kašičicu praška za pecivo, 3 kašike brašna i 3 žumanceta i lagano izmešati varjačom. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, sve zavisi od vaše rerne.
Na isti način napraviti još 2 kore.
Fil
Umutiti ručno žicom za mućenje pavlaku i šećer u prahu i u to dodati mlevenu plazmu i dobro izmešati.
Šlag umutiti sa 500ml hladnog mleka. Kada je umućen dodati 4 kašike šlaga u fil sa plazmom i dobro izmešati.
Priprema
Svaku koru pre filovanja preliti sa 200ml čokoladnog mleka.
Staviti koru na tacnu i premazati je ⅓ fila od plazme, a zatim ⅓ šlaga pa onda staviti drugu koru i isto ide ⅓ fila od plazme i ⅓ šlaga I tako i za poslednju koru. Tortu ukrasiti cvetićima po želji i šlagom I ostaviti u frižider na hlađenje pre služenja.
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 16 osoba
9 Jaja
9 supena kašika Šećer
9 supena kašika Brašno
3 kafena kašičica C Prašak za pecivo
600 ml Čokoladno mleko
4 čaše Kisela pavlake
600 g Mlevena plazma
250 g C Šećer u prahu 250g
500 g Šlag krem sa ukusom vanile
500 ml Mleko
nekoliko cvetića za urašavanje
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Umutiti 3 belanca sa 3 kašike šećera. Kada se dobila čvrsta masa u to dodati kašičicu praška za pecivo, 3 kašike brašna i 3 žumanceta i lagano izmešati varjačom. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, sve zavisi od vaše rerne.
Na isti način napraviti još 2 kore.
Fil
Umutiti ručno žicom za mućenje pavlaku i šećer u prahu i u to dodati mlevenu plazmu i dobro izmešati.
Šlag umutiti sa 500ml hladnog mleka. Kada je umućen dodati 4 kašike šlaga u fil sa plazmom i dobro izmešati.
Priprema
Svaku koru pre filovanja preliti sa 200ml čokoladnog mleka.
Staviti koru na tacnu i premazati je ⅓ fila od plazme, a zatim ⅓ šlaga pa onda staviti drugu koru i isto ide ⅓ fila od plazme i ⅓ šlaga I tako i za poslednju koru. Tortu ukrasiti cvetićima po želji i šlagom I ostaviti u frižider na hlađenje pre služenja.
Prijatno :)
Tagovi