120g margarina umutiti sa 200g šećera u prahu. Toj smesi dodati mlevenu plazmu, pečeni i iseckan kikiriki, sok od pomorandže i jaja i dobro zamesiti. Smesu sipati na tacnu i oblikovati je. Premazati je sa 100g eurokrema koji možete malo otopiti radi lakšeg premazivanja.
Puding skuvati sa mlekom i 150g šećera i ostaviti da se hladi. Za to vreme umutiti margarin i šećer u prahu pa kada se puding ohladi dodati ga u ovu smesu i dobro umutiti.
Fil podeliti na 2 dela.
Jedan deo ostaje žut a u drugi deo se dodaje 200g čokolade za kuvanje.
Kora sa eurokremom se filuje tako što se prvo sipa žuti fil i ravnomerno rasporedi po kori a onda fil sa čokoladom.
Šlag umutiti sa hladnim mlekom i ukrasiti tortu. Ostaviti da se dobro ohladi i služiti.
Recept za nagradni konkurs: Torte za divan dan
Sastojci
Za 16 osoba
300 g Mleveni plazma keks
300 g Pečeni seckani kikiriki
50 ml sok od pomorandže
120 g Margarin
200 g C Šećer u prahu 250g
2 Jaja
100 g Eurokrem
1 l Mleko
150 g Šećer
3 kesica/e C Puding sa ukusom vanilina
250 g Margarin
100 g C Šećer u prahu 250g
200 g Čokolada za kuvanje
100 g C Šlag krem sa ukusom vanile 180g
200 ml Mleko
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
120g margarina umutiti sa 200g šećera u prahu. Toj smesi dodati mlevenu plazmu, pečeni i iseckan kikiriki, sok od pomorandže i jaja i dobro zamesiti. Smesu sipati na tacnu i oblikovati je. Premazati je sa 100g eurokrema koji možete malo otopiti radi lakšeg premazivanja.
Puding skuvati sa mlekom i 150g šećera i ostaviti da se hladi. Za to vreme umutiti margarin i šećer u prahu pa kada se puding ohladi dodati ga u ovu smesu i dobro umutiti.
Fil podeliti na 2 dela.
Jedan deo ostaje žut a u drugi deo se dodaje 200g čokolade za kuvanje.
Kora sa eurokremom se filuje tako što se prvo sipa žuti fil i ravnomerno rasporedi po kori a onda fil sa čokoladom.
Šlag umutiti sa hladnim mlekom i ukrasiti tortu. Ostaviti da se dobro ohladi i služiti.
Prijatno :)
Tagovi