Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 20 osoba

Kora

4 komad/a Belanca

4 supena kašika Šećer

4 supena kašika Mlevene plazme

1 supena kašika Brašna

4 supena kašika Mleveni lešnik

Fil:

12 komad/a Žumanca

200 g Šećer

100 ml Mleka

900 ml Mleka

250 g Maslac

150 g Čokolade

200 ml Slatke pavlake

150 g Nutele

200 g Lomljene plazme

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Umutite čvrst sneg od belanaca i šećera pa umešajte plazmu i brašno. Na dno kalupa pospite malo lešnika pa premažite umućenu koru. Pecite oko 13-15 minuta. Na isti način praviti još dve kore.

Ostavite da se ohlade, dovoljno je sat vremena.

Priprema fila

Prokuvajte 900 ml. mleka. Žumanca izmutite sa šećerom, pudingom i 100 ml. mleka. Zakuvajte fil. Ostavite da se ohladi pa dodajte umućen maslac. Podelite na dva dela, u jedan umešajte rastopljenu čokoladu.

Umutite slatku pavlaku.

Filovanje

Kora, lešnici treba da su okrenuti prema gore, tanak sloj nutele, braon fil, lomljena plazma, polovina umućene slatke pavlake. Opet kora, nutela, žuti fil, plazma, slatka pavlaka. Treću koru prvo premažite nutelom pa taj namazani deo stavite da bude unutar torte. Zagladite tortu sa svih strana, ja uglavnom izmešam sve što ostane fila na vanglama. Tortu stavite u frižider i kada se stegne i ohladi dobro je zagladite i ukrasite po želji. Prijatno!