Piletinu iseći na kockice, pečurke na listiće, a crni luk na sitno. U zagrejan tiganj sipati malo ulja i staviti crni luk da se dinsta. Kada luk postane staklast dodati pečurke, piletinu, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati sve zajedno 10 minuta.Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Kada je gotova testenina, ocediti je od vode pa dodati pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratiti na ringlu i na tihoj vatri mešati sve zajedno još pet minuta.
Na kraju dodati rendani kačkavalj i dekorisati po želji.
Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje
Sastojci
Za 2 osoba
300 g Tagliatelle
300 g Pileće belo meso
1 glavica Crni luk
250 ml pavlaka za kuvanje
150 g Kačkavalj
1 kafena kašičica Biber
1,5 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Beli luk u prahu
100 ml Ulje
450 g sveži šampinjoni
nekoliko začini po želji
Priprema
Priprema
Piletinu iseći na kockice, pečurke na listiće, a crni luk na sitno. U zagrejan tiganj sipati malo ulja i staviti crni luk da se dinsta. Kada luk postane staklast dodati pečurke, piletinu, so, biber, beli luk u prahu i začine po ukusu. Dinstati sve zajedno 10 minuta.Testeninu skuvati prema uputstvu sa pakovanja. Kada je gotova testenina, ocediti je od vode pa dodati pavlaku za kuvanje i smesu od pečuraka i piletine. Šerpu vratiti na ringlu i na tihoj vatri mešati sve zajedno još pet minuta.
Na kraju dodati rendani kačkavalj i dekorisati po želji.
Testeninu služiti toplu.
Prijatno:)
Tagovi