U šerpu učiti 1 l vode i 1 kafenu kašičicu soli i kuvati. Neposredno pre ključanja, sipati 250g palente i mešati dok se ne zgusne.
Sipati u kalup
Tako vrelu palentu, sipati u nauljeni pleh (ja sam koristila kalup za hleb). Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim i bar 30 minuta u frižideru.
Pečenje palente na ulju
Izvaditi palentu iz kalupa (preokrenuti, lako ispadne) na tacnu. Iseći na komade i peći na vrelom ulju. Servirati kao samostalno jelo uz dodatak sira ili kiselog mleka, ili kao prilog mesu ili grilovanom povrću.
P.s.
Ako želite, možete bez pečenja, servirati i kao desert, uz kašiku omiljenog džema, krišku limuna i list nane.
Sastojci
Za 6 osoba
250 g Dr. Oetker Palenta
1 l Voda
1 kafena kašičica So
1 kafena kašičica Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Kuvanje palente
U šerpu učiti 1 l vode i 1 kafenu kašičicu soli i kuvati. Neposredno pre ključanja, sipati 250g palente i mešati dok se ne zgusne.
Sipati u kalup
Tako vrelu palentu, sipati u nauljeni pleh (ja sam koristila kalup za hleb). Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim i bar 30 minuta u frižideru.
Pečenje palente na ulju
Izvaditi palentu iz kalupa (preokrenuti, lako ispadne) na tacnu. Iseći na komade i peći na vrelom ulju. Servirati kao samostalno jelo uz dodatak sira ili kiselog mleka, ili kao prilog mesu ili grilovanom povrću.
P.s.
Ako želite, možete bez pečenja, servirati i kao desert, uz kašiku omiljenog džema, krišku limuna i list nane.
Tagovi