Sastojci

Za 6 osoba

Palenta

1 l Voda

1 kafena kašičica So

1 kafena kašičica Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Kuvanje palente

U šerpu učiti 1 l vode i 1 kafenu kašičicu soli i kuvati. Neposredno pre ključanja, sipati 250g palente i mešati dok se ne zgusne.

Sipati u kalup

Tako vrelu palentu, sipati u nauljeni pleh (ja sam koristila kalup za hleb). Ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim i bar 30 minuta u frižideru.

Pečenje palente na ulju

Izvaditi palentu iz kalupa (preokrenuti, lako ispadne) na tacnu. Iseći na komade i peći na vrelom ulju. Servirati kao samostalno jelo uz dodatak sira ili kiselog mleka, ili kao prilog mesu ili grilovanom povrću.

P.s.

Ako želite, možete bez pečenja, servirati i kao desert, uz kašiku omiljenog džema, krišku limuna i list nane.

Tagovi