Odvojiti zumance i belance.U ciniju prvo ulupati belanca u cvrst sneg pa dodati secer dobro umutiti i na kraju dodati zumanca i sjediniti u kompaktnu smesu.
U smesu dodati prosejano brasno ,griz i kakao i prasak za pecivo.
Sjediniti i sipati u podmazan pleh ili oblozen papirom za pecenje(precnik 26cm)i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 *C
Peceni biskvit ostaviti da se prohladi pa preseci na 2dela(najlakse iseci koncem)
Svetla kora
Za ovu koru potrebno je ohladiti rernu na 160*C
Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg,dodati sirce pa opet umutiti.
U belanca dodati prosejano brasno i griz pa sve to umesati lagano spatulom.
Sipati u pleh u kom je pecena i prethodna kora i peci.
Peceni biskvit ohladiti.
Napomena:kora dok se bude pekla jako ce narasti pa ce posle da splasne ali to je normalno da vas ne brine.Kora je posle veoma mekana!
Fil
Umutiti zumanca sa secerom i staviti na paru da se kuvaju.(Konstantno mesati da vam se zumanca ne zapeku)Oko 10min
Kada se zumanca skuvaju izgledace kao puding (takva gustina)u to dodati belu cokoladu i mesati dok se ne otopi.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.(Odgore posuti prah secer ili staviti providnu foliju da se ne uhvati korica)
Umutiti margarin penasto,dodati mu skroz ohladjen fil i sjediniti mikserom.
Posebno izmiksati slag krem pa dodati u smesu
Postupak redjanja torte
Na tacnu staviti prvo tamnu koru ,ravnomerno je isprskati mlekom da ne bude suva pa naneti pola fila.
Onda staviti belu koru i ostatak fila i na kraju druga tamna kora koju isprskamo mlekom pa u tankom sloju namazemo fil,
Napomena:ja fil podelim na 3dela 2dela su veca kolicina dok 3deo ostavim da imam da premazem trecu koru.
Sastojci
Za 10 osoba
6 komad/a Jaja
6 supena kašika Secera
2 supena kašika Brasna
2 supena kašika C Pšenični griz 250g
2 supena kašika C Kakao prah
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
6 komad/a belanaca
10 supena kašika secera
1 kafena kašičica Sirće
1 supena kašika brasna
1 supena kašika C Pšenični griz 250g
6 komad/a Žumanca
6 supena kašika secera
200 g Bela čokolada
250 g margarina
50 g C Šlag krem sa ukusom vanile 58g
100 ml mleka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema tamne kore
Odvojiti zumance i belance.U ciniju prvo ulupati belanca u cvrst sneg pa dodati secer dobro umutiti i na kraju dodati zumanca i sjediniti u kompaktnu smesu.
U smesu dodati prosejano brasno ,griz i kakao i prasak za pecivo.
Sjediniti i sipati u podmazan pleh ili oblozen papirom za pecenje(precnik 26cm)i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 *C
Peceni biskvit ostaviti da se prohladi pa preseci na 2dela(najlakse iseci koncem)
Svetla kora
Za ovu koru potrebno je ohladiti rernu na 160*C
Umutiti belanca sa secerom u cvrst sneg,dodati sirce pa opet umutiti.
U belanca dodati prosejano brasno i griz pa sve to umesati lagano spatulom.
Sipati u pleh u kom je pecena i prethodna kora i peci.
Peceni biskvit ohladiti.
Napomena:kora dok se bude pekla jako ce narasti pa ce posle da splasne ali to je normalno da vas ne brine.Kora je posle veoma mekana!
Fil
Umutiti zumanca sa secerom i staviti na paru da se kuvaju.(Konstantno mesati da vam se zumanca ne zapeku)Oko 10min
Kada se zumanca skuvaju izgledace kao puding (takva gustina)u to dodati belu cokoladu i mesati dok se ne otopi.
Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.(Odgore posuti prah secer ili staviti providnu foliju da se ne uhvati korica)
Umutiti margarin penasto,dodati mu skroz ohladjen fil i sjediniti mikserom.
Posebno izmiksati slag krem pa dodati u smesu
Postupak redjanja torte
Na tacnu staviti prvo tamnu koru ,ravnomerno je isprskati mlekom da ne bude suva pa naneti pola fila.
Onda staviti belu koru i ostatak fila i na kraju druga tamna kora koju isprskamo mlekom pa u tankom sloju namazemo fil,
Napomena:ja fil podelim na 3dela 2dela su veca kolicina dok 3deo ostavim da imam da premazem trecu koru.
Tagovi