Sastojci

Za 4 osoba

sastojci

6 komad/a cvekle

po potrebi l vode

po ukusu prstohvat/a soli

4 do 5 supena kašika maslinovog ulja

4 do 5 supena kašika jabukovog sirća

Priprema

priprema

Cveklu oprati i kuvati u vodi 30-45min, Proverite da li je kuvana tako što će te zabosti noz u sredinu i ako glatko prolazi, dovoljno je kuvana. Prosuti vodu u kojoj se kuvala i ostaviti da se skroz ohladi. 

priprema

Oguliti koru cvekle što tanje. Zatim je isecite na oblik koji vama odgovara, listiće ili kockice. Posoliti, možete dodati i beli luk iseckan skroz sitno, preliti maslinovim uljem pa jabukovim sirćetom i dobro promešati. Ostaviti da odstoji u frižideru bar pola sata pre služenja.

Moze stajati nekoliko dana u frižideru.

Komentari

Super!

Odgovori

Lepo!

Odgovori

Volim cveklu i cesto je kuvam!!!!

Odgovori

zanimljivo 🍨

Odgovori

👌👌👌👌👌👌

Odgovori

Najbolja!

Odgovori

@milicaspasic hvala 💝🌲

Odgovori
Odgovori
Odgovori

@sonja72 hvala 💝🌲

Odgovori

Lepo

Odgovori