Sastojci

Za 3 osoba

sastojci:

300 gr svinjskog mesa od buta ili plećke

100 gr pirinča

1 glavica cenog luka

2 čena belog luka

1-2 kašike kečapa

1 list lovora

1 kašičica rendanog đumbira

1 ravna kašika brašna

po ukusu so, biber, suvi začin

4-5 kašika ulja

2 kašičice aleve paprike

Priprema

priprema:

Na ulju dinstajte meso seckano na komadiće oko 2 cm, zatim dodajte seckan crni luk, nastavite da pržite 5-6 min. pa dodajte opran pirinač i lorber. Mešajte uz postepeno dodavanje po malo vode i nakon nekoliko minuta dodajte brašno, alevu papriku i kečap.

Posolite, pobiberite i začinite suvim začinom. Dodajte vode da bude duplo više od pirinča, promešajte, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 15 min. Na kraju dodajte seckan beli luk.

Gotovo jelo do služenja držite poklopljeno, kako bi pirinač upio tečnost.