Na ulju dinstajte meso seckano na komadiće oko 2 cm, zatim dodajte seckan crni luk, nastavite da pržite 5-6 min. pa dodajte opran pirinač i lorber. Mešajte uz postepeno dodavanje po malo vode i nakon nekoliko minuta dodajte brašno, alevu papriku i kečap.
Posolite, pobiberite i začinite suvim začinom. Dodajte vode da bude duplo više od pirinča, promešajte, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 15 min. Na kraju dodajte seckan beli luk.
Gotovo jelo do služenja držite poklopljeno, kako bi pirinač upio tečnost.
Sastojci
Za 3 osoba
300 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
100 gr pirinča
1 glavica cenog luka
2 čena belog luka
1-2 kašike kečapa
1 list lovora
1 kašičica rendanog đumbira
1 ravna kašika brašna
po ukusu so, biber, suvi začin
4-5 kašika ulja
2 kašičice aleve paprike
Priprema
priprema:
Na ulju dinstajte meso seckano na komadiće oko 2 cm, zatim dodajte seckan crni luk, nastavite da pržite 5-6 min. pa dodajte opran pirinač i lorber. Mešajte uz postepeno dodavanje po malo vode i nakon nekoliko minuta dodajte brašno, alevu papriku i kečap.
Posolite, pobiberite i začinite suvim začinom. Dodajte vode da bude duplo više od pirinča, promešajte, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 15 min. Na kraju dodajte seckan beli luk.
Gotovo jelo do služenja držite poklopljeno, kako bi pirinač upio tečnost.
Tagovi