Stavite u šerpu mast i seckan crni luk, malo propržite pa dodajte suva rebra isečena na komade, zatim al. papriku, od vode oceđen ribanac i lovor.
Sve dobro promešajte, pa dinstajte najmanje 15 min. pa dodajte opran pirinač i ml. biber. Dodajte vode onoliko koliko bi bilo dovoljno da je pirinač upije.
Sve dobro promešajte pa šerpu stavite u rernu i pecite oko sat ipo, tj. dok kupus ne omekša.
Sastojci
Za 4 osoba
1 glavica kiselog kupusa
oko 400 gr suvih sv. rebara
1 šoljica pirinča
1 glavica crnog luka
2-3 lista lovora
1 kašika al. paprike
po ukusu bibera
1 puna kašika masti
Priprema
priprema:
Kupus sitno iseckajte kao za ribanac.
Stavite u šerpu mast i seckan crni luk, malo propržite pa dodajte suva rebra isečena na komade, zatim al. papriku, od vode oceđen ribanac i lovor.
Sve dobro promešajte, pa dinstajte najmanje 15 min. pa dodajte opran pirinač i ml. biber. Dodajte vode onoliko koliko bi bilo dovoljno da je pirinač upije.
Sve dobro promešajte pa šerpu stavite u rernu i pecite oko sat ipo, tj. dok kupus ne omekša.
Tagovi