Palačinke pravite kako ih inače pravite samo bez šećera.
Meso
Na malo ulja izdinsate luk pa dodate mleveno meso i začinite ga po ukusu.
Prčurke
Takodje na malo ulja izdinsate pečurke i dodate začine po ukusu.
Punjenje
Palačinke punite sa jednom, dve kašike, pa dodate pečurke i kačkavalj. Zatim ih uvijate kao sarmice i uvaljate u brašno, pa u jaja, pa u prezle i prepržite na ulju.
Uvek uz ove palačinke pravim sos od dve kašike pavlake i malo majoneza i u to naseckam čen belog luka. Ali to je po ukusu ko voli i želi.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 5 osoba
500 g Mleveno meso
300 g Kačkavalj
1 komad/a Luk
5-6 komad/a Pečurke
2-3 komad/a Jaja
1 pakovanje/a Prezle
1 malo Brašno T-500
Priprema
Palačinke
Palačinke pravite kako ih inače pravite samo bez šećera.
Meso
Na malo ulja izdinsate luk pa dodate mleveno meso i začinite ga po ukusu.
Prčurke
Takodje na malo ulja izdinsate pečurke i dodate začine po ukusu.
Punjenje
Palačinke punite sa jednom, dve kašike, pa dodate pečurke i kačkavalj. Zatim ih uvijate kao sarmice i uvaljate u brašno, pa u jaja, pa u prezle i prepržite na ulju.
Uvek uz ove palačinke pravim sos od dve kašike pavlake i malo majoneza i u to naseckam čen belog luka. Ali to je po ukusu ko voli i želi.
Tagovi