U mlaku vodu sipati kvasac i šećer i sačekati da nadođe. Dodati dva jajeta, so i postepeno brašno. Ja Bas sam polako dodavala brašno i mutila. Spremala sam u robot mikseru.
Priprema
Sačekati da lepo nadođe i onda dobro zagrejati ulje.
Priprema
Sipati jednu kašiku testa, ne okretati uštipakdok ne porumeni. Onda okrenuti sa druge strane i sačekati da porumeni. Kada bude lak, izvaditi na papir da se lepo ocedi. Budu lepi, šupljikavi. Nestali su jedva sam stigla da ih fotografišem.
Sastojci
Za 25 osoba
300 ml Mlake vode
1 supena kašika Šećera
1 kesica/e C Suvi kvasac 10g
1 kafena kašičica Soli
2 komad/a Jaja
500 g Brašna
Za prženje Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U mlaku vodu sipati kvasac i šećer i sačekati da nadođe. Dodati dva jajeta, so i postepeno brašno. Ja Bas sam polako dodavala brašno i mutila. Spremala sam u robot mikseru.
Priprema
Sačekati da lepo nadođe i onda dobro zagrejati ulje.
Priprema
Sipati jednu kašiku testa, ne okretati uštipakdok ne porumeni. Onda okrenuti sa druge strane i sačekati da porumeni. Kada bude lak, izvaditi na papir da se lepo ocedi. Budu lepi, šupljikavi. Nestali su jedva sam stigla da ih fotografišem.