Usuti brasno u vanglu i napraviti rupu u testo,u rupu razbiti jaja i dodati vode(koliko jaja toliko ljuski vode)
Testo mesiti dok ne postane skroz tvrdo da se ne lepi.
Testo razvaljati i seci nozem pa rastanjivati na masinu pa na masini takodje i iseci.
Mozete sve ovo uraditi uz pomoc noza i oklagije ako nemate masinu u tom slucaju secete testeninu na oko 1cm debljine a testo treba da bude skroz tanko (oko 1-2mm)
Umesto domace testenine mozete i kupovne makarone(1pak makarona)
Nadev
U serpicu staviti prvo secer i mak pa staviti na sporet da pocne secer da se topi ,u to dodati mleko(toliko mleka da smesa bude malo redja od pudinga)
Za kraj pomesati kuvanu testeninu i ovaj nadev i ostaviti da se ohladi a mozete sluziti i vruce.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g brasna
5 komada Jaja
5 supena kašika vode
200 g Mleveni mak
200 g secera
200 ml mleka
Priprema
Priprema testenine
Usuti brasno u vanglu i napraviti rupu u testo,u rupu razbiti jaja i dodati vode(koliko jaja toliko ljuski vode)
Testo mesiti dok ne postane skroz tvrdo da se ne lepi.
Testo razvaljati i seci nozem pa rastanjivati na masinu pa na masini takodje i iseci.
Mozete sve ovo uraditi uz pomoc noza i oklagije ako nemate masinu u tom slucaju secete testeninu na oko 1cm debljine a testo treba da bude skroz tanko (oko 1-2mm)
Umesto domace testenine mozete i kupovne makarone(1pak makarona)
Nadev
U serpicu staviti prvo secer i mak pa staviti na sporet da pocne secer da se topi ,u to dodati mleko(toliko mleka da smesa bude malo redja od pudinga)
Za kraj pomesati kuvanu testeninu i ovaj nadev i ostaviti da se ohladi a mozete sluziti i vruce.
Prijatno!!!!
Tagovi