Sastojci

Za 4 osoba

Za rezance

500 g brasna

5 komada Jaja

5 supena kašika vode

Nadev

200 g Mleveni mak

200 g secera

200 ml mleka

Priprema

Priprema testenine

Usuti brasno u vanglu i napraviti rupu u testo,u rupu razbiti jaja i dodati vode(koliko jaja toliko ljuski vode)

Testo mesiti dok ne postane skroz tvrdo da se ne lepi.

Testo razvaljati i seci nozem pa rastanjivati na masinu pa na masini takodje i iseci.

Mozete sve ovo uraditi uz pomoc noza i oklagije ako nemate masinu u tom slucaju secete testeninu na oko 1cm debljine a testo treba da bude skroz tanko (oko 1-2mm)

Umesto domace testenine mozete i kupovne makarone(1pak makarona)

Nadev

U serpicu staviti prvo secer i mak pa staviti na sporet da pocne secer da se topi ,u to dodati mleko(toliko mleka da smesa bude malo redja od pudinga)

Za kraj pomesati kuvanu testeninu i ovaj nadev i ostaviti da se ohladi a mozete sluziti i vruce.

Prijatno!!!!