Lešnik i 100gr. čokolade samleti ali ne suviše sitno. Sjediniti šećer, vanilin šećer, brašno, griz, prašak za pecivo i pomešati vajačom. Dodati lešnike i čokoladu pa uz neprekidno mešanje, dodati 150ml. sojinog mleka i 150ml. soka od pomorandže. Dobijenu smesu razliti u kalupe za mafine do 2/3 visine. Rernu zagrejati na 220 stepeni C, ubaciti kalupe i smanjiti temperaturu na 200 stepeni C i peći 15 minuta. Istopiti čokoladu sa preostalim sojinim mlekom i sokom od pomorandž. Gotove mafine drškom od varjače udubiti na sredini i okrenute uroniti u rastopljenu čokoladu i ostaviti nekoliko minuta da se natope. Prevrnuti ih i složiti u papirne korpice.
Sastojci
Za 4 osoba
200 g posne čokoldae
100 g prženih lešnika
50 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g brašna
100 g C Pšenični griz 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
200 ml sojinog mleka
200 ml soka od pomorandže
50 ml ulja
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA:
Lešnik i 100gr. čokolade samleti ali ne suviše sitno. Sjediniti šećer, vanilin šećer, brašno, griz, prašak za pecivo i pomešati vajačom. Dodati lešnike i čokoladu pa uz neprekidno mešanje, dodati 150ml. sojinog mleka i 150ml. soka od pomorandže. Dobijenu smesu razliti u kalupe za mafine do 2/3 visine. Rernu zagrejati na 220 stepeni C, ubaciti kalupe i smanjiti temperaturu na 200 stepeni C i peći 15 minuta. Istopiti čokoladu sa preostalim sojinim mlekom i sokom od pomorandž. Gotove mafine drškom od varjače udubiti na sredini i okrenute uroniti u rastopljenu čokoladu i ostaviti nekoliko minuta da se natope. Prevrnuti ih i složiti u papirne korpice.