Sastojci

Za 10 osoba

Potrebni sastojci

500 g Prosejano brašno

1 kesica/e So

20 g Sveži kvasac

250 ml Mlakog mleka

75 ml Ulje

1 kesica/e Šećer

1 komad/a Žumance za premaz

2 supena kašika Susam, crni susam, kim

350 g Domaća roštilj kobasica

Priprema

Priprema

Razmutiti kvasac sa malo mleka, malo brašna i šećerom. 

Pomesati brašno i so, dodati preostao mleko, ulje i aktiviran kvasac. Zamesiti fino testo i pokriveno istaviti da odstoji 30 minuta.

Kobasicu oruštiti i iseći na željene dužine. U mom slučaju dobila sam 20 komada.

Nadošlo testo razvući u pravougaoni oblik, debljine 0,5-1 cm i seći na trake. Pripremiti onoliko traka koliko imate komada kobasice. 

Svakom trakom obmotati kobasicu i složiti u pleh, na pek papir. 

Zumance umutiti sa kašikom mleka i premazati  kiflice. Kiflice posuti semenkama.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno 👩🏻‍🍳.