Za 10 osoba
500 g Prosejano brašno
1 kesica/e So
20 g Sveži kvasac
250 ml Mlakog mleka
75 ml Ulje
1 kesica/e Šećer
1 komad/a Žumance za premaz
2 supena kašika Susam, crni susam, kim
350 g Domaća roštilj kobasica
Priprema
Razmutiti kvasac sa malo mleka, malo brašna i šećerom.
Pomesati brašno i so, dodati preostao mleko, ulje i aktiviran kvasac. Zamesiti fino testo i pokriveno istaviti da odstoji 30 minuta.
Kobasicu oruštiti i iseći na željene dužine. U mom slučaju dobila sam 20 komada.
Nadošlo testo razvući u pravougaoni oblik, debljine 0,5-1 cm i seći na trake. Pripremiti onoliko traka koliko imate komada kobasice.
Svakom trakom obmotati kobasicu i složiti u pleh, na pek papir.
Zumance umutiti sa kašikom mleka i premazati kiflice. Kiflice posuti semenkama.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno 👩🏻🍳.
Sastojci
Za 10 osoba
500 g Prosejano brašno
1 kesica/e So
20 g Sveži kvasac
250 ml Mlakog mleka
75 ml Ulje
1 kesica/e Šećer
1 komad/a Žumance za premaz
2 supena kašika Susam, crni susam, kim
350 g Domaća roštilj kobasica
Priprema
Priprema
Razmutiti kvasac sa malo mleka, malo brašna i šećerom.
Pomesati brašno i so, dodati preostao mleko, ulje i aktiviran kvasac. Zamesiti fino testo i pokriveno istaviti da odstoji 30 minuta.
Kobasicu oruštiti i iseći na željene dužine. U mom slučaju dobila sam 20 komada.
Nadošlo testo razvući u pravougaoni oblik, debljine 0,5-1 cm i seći na trake. Pripremiti onoliko traka koliko imate komada kobasice.
Svakom trakom obmotati kobasicu i složiti u pleh, na pek papir.
Zumance umutiti sa kašikom mleka i premazati kiflice. Kiflice posuti semenkama.
Peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno 👩🏻🍳.
Tagovi