Veci deo brasna i ostale sastojke sipati u ciniju. Umutiti prvo kasikom a kada se dovoljno zgusne mesiti rukom uz dodavanje brasna. Testo treba da bude meko i lepljivo. Ostaviti pola sata, 40 minuta da odmori.
Priprema lepinja
Na pobrasnjenoj povrsini rukom vaditi testo od prilike velicine srednje jabuke, rastanjiti bez premesivanja na oval, naredjati nadev od mlevenog mesa i zatvoriti. Staviti u tiganj sa kamenim premazom na par kapi ulja na nizoj temperaturi i poklopiti poklopcem. Peci 10ak minuta pa okrenuti i peci jos 10ak minuta. Tako dok se ne potrosi testo. Jesti toplo. Prijatno
Sastojci
Za 6 osoba
500 g Brašno T-500
200 ml Mleko
1 komad/a Jaja
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1/2 kafena kašičica So
1/2 kafena kašičica Šećer
Po Ukusu Nadev od mlevenog mesa
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Veci deo brasna i ostale sastojke sipati u ciniju. Umutiti prvo kasikom a kada se dovoljno zgusne mesiti rukom uz dodavanje brasna. Testo treba da bude meko i lepljivo. Ostaviti pola sata, 40 minuta da odmori.
Priprema lepinja
Na pobrasnjenoj povrsini rukom vaditi testo od prilike velicine srednje jabuke, rastanjiti bez premesivanja na oval, naredjati nadev od mlevenog mesa i zatvoriti. Staviti u tiganj sa kamenim premazom na par kapi ulja na nizoj temperaturi i poklopiti poklopcem. Peci 10ak minuta pa okrenuti i peci jos 10ak minuta. Tako dok se ne potrosi testo. Jesti toplo. Prijatno
Tagovi