Skuša koju ja nabavljam je smrznuta i očišćena, tako da oko nje nema dodatnog posla osim da se odmrzne.
Marinada
Iscedimo jedan limun, u njega dodamo sušeni peršun, zgnječeni beo luka, začin C, maslinovo ulje, biber i grančicu ruzmarina koju malo istrljamo i izgnječimo nožem. Marinada odstoji u činijici 1h. Nakon toga ribe premazati marinadom i staviti da odstoji jos 1h. Skušu je najlepše pripremati na skari, ali je jednako dobrai na električnom roštiju. Ribu služiti uz kriške limuna. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
4 komad/a Skuša (srednji komadi)
50 ml 2 limuna
2 komad/a Čena belog luka
2 supena kašika Suvog peršuna
2 supena kašika Začin C
1 komad/a Grančica ruzmarina
2 supena kašika Maslinivog ulja
1 prstohvat/a Biber
Priprema
Priprema ribe
Skuša koju ja nabavljam je smrznuta i očišćena, tako da oko nje nema dodatnog posla osim da se odmrzne.
Marinada
Iscedimo jedan limun, u njega dodamo sušeni peršun, zgnječeni beo luka, začin C, maslinovo ulje, biber i grančicu ruzmarina koju malo istrljamo i izgnječimo nožem. Marinada odstoji u činijici 1h. Nakon toga ribe premazati marinadom i staviti da odstoji jos 1h. Skušu je najlepše pripremati na skari, ali je jednako dobrai na električnom roštiju. Ribu služiti uz kriške limuna. Prijatno!
Tagovi