Sastojci

Za 4 osoba

Priprema ribe

4 komad/a Skuša (srednji komadi)

Marinada

50 ml 2 limuna

2 komad/a Čena belog luka

2 supena kašika Suvog peršuna

2 supena kašika Začin C

1 komad/a Grančica ruzmarina

2 supena kašika Maslinivog ulja

1 prstohvat/a Biber

Priprema

Priprema ribe

Skuša koju ja nabavljam je smrznuta i očišćena, tako da oko nje nema dodatnog posla osim da se odmrzne.

Marinada

Iscedimo jedan limun, u njega dodamo sušeni peršun, zgnječeni beo luka, začin C, maslinovo ulje, biber i grančicu ruzmarina koju malo istrljamo i izgnječimo nožem. Marinada odstoji u činijici 1h. Nakon toga ribe premazati marinadom i staviti da odstoji jos 1h. Skušu je najlepše pripremati na skari, ali je jednako dobrai na električnom roštiju. Ribu služiti uz kriške limuna. Prijatno!