Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 4 osoba

supu

oko 400 g Junetina

2-3 komad/a Šargarepa

1-2 komad/a Peršun

1 komad/a Crveni luk

1-2 čena Beli luk

vezica Celer

oko 2 l Voda

po ukusu So

nekoliko zrna Biber

1-2 kafena kašičica Suvi začin

1 kocka za supu - juneću

Još

po potrebi Domaći rezanci

malo Peršun list

Priprema

Priprema supe

U hladnu vodu staviti meso (ja najviše volim partiju poznatu kao močing odnosno ribić) i povrče, kao i začine. Vode staviti po potrebi, ali ja mislim da je 2 litra sasvim dovoljno. Kuvati na što umerenijoj vatri jer ne sme da vri, onda bude mutna supa.

Kada je meso i povrće kuvano procediti i ukuvati domaće rezance i uživati.