U hladnu vodu staviti meso (ja najviše volim partiju poznatu kao močing odnosno ribić) i povrče, kao i začine. Vode staviti po potrebi, ali ja mislim da je 2 litra sasvim dovoljno. Kuvati na što umerenijoj vatri jer ne sme da vri, onda bude mutna supa.
Kada je meso i povrće kuvano procediti i ukuvati domaće rezance i uživati.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
oko 400 g Junetina
2-3 komad/a Šargarepa
1-2 komad/a Peršun
1 komad/a Crveni luk
1-2 čena Beli luk
vezica Celer
oko 2 l Voda
po ukusu So
nekoliko zrna Biber
1-2 kafena kašičica Suvi začin
1 kocka za supu - juneću
po potrebi Domaći rezanci
malo Peršun list
Priprema
Priprema supe
U hladnu vodu staviti meso (ja najviše volim partiju poznatu kao močing odnosno ribić) i povrče, kao i začine. Vode staviti po potrebi, ali ja mislim da je 2 litra sasvim dovoljno. Kuvati na što umerenijoj vatri jer ne sme da vri, onda bude mutna supa.
Kada je meso i povrće kuvano procediti i ukuvati domaće rezance i uživati.
Tagovi