Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje

Sastojci

Za 5 osoba

Sos sa mlevenim mesom

400 g Mešanog mlevenog mesa

1 komad/a Crnog luka

2-3 Čena Belog luka

1 kafena kašičica Suvog začina

Malo malo Bibera

Malo malo Origana

1 kafena kašičica Aleve paprike

Bešamel sos

500 ml Mleka

150 ml Pavlake za kuvanje

1 supena kašika Kisele pavlake

1 supena kašika Brašno T-400

1 Kockica Putera

2 supena kašika Ulja

100 g Kačkavalja

15 komad/a Palačinki

Priprema

Sos sa mlevenim mesom

Dinstati crni i beli luk na malo ulja, a zatim dodati mleveno meso i začiniti po ukusu. Kad je gotovo, odložiti sa strane.

Bešamel sos

Staviti puter i ulje da se zagreje na laganoj vatri, a zatim dodati brašno, dobro promešati i nalivati mlekom postepeno da se razbiju grudvice, a u činiji pomešati kiselu i neutralnu pavlaku i dodati u šerpu, pa začiniti po ukusu. Kuvati par minuta i odložiti sa strane.

Pravljenje

Na sredinu palačinke staviti malo bešamela, zatim punu kašiku mesa, pa komadić kačkavalja( ja sam imala iseckan na listove kačkavalj), zatim preklopiti do pola sa obe strane i umotati.

Dno pleha podmazati sa 3-4 kašike bešamela, a zatim ređati napunjene palačinke. Kada naređate sve, prelijete ostatkom bešamela, poređajte listove kačkavalja preko, a zatim sa još 2-3 kašike bešamela premažite i kačkavalj.

Peče se na 180 stepeni 25 minuta sa folijom i još 15 minuta bez folije da porumeni.