Prasetinu dobro usoliti. Na pleh za pečenje naređati letvice pa staviti prasetinu sipati pivo u pleh...oko 1/3 konzerve pa prekriti alu folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći tako oko 2 sata sa povremenom proverom i dodavanjem piva po potrebi.
Nakon 2 sata podići alu foliju i peći meso tako otkriveno još dodatna 2 sata.
Kada se meso prohladilo izvući ga iz pleha i skloniti letvice. U tu tečnost koje je pustilo dodati svo povrće koje je navedeno na spisku. Posoliti..ukoliko meso nije bilo puno masno dodati 1 kašiku masti i peći 1 sat dok povrće ne omekša i lepo se razumeni.
Sastojci
Za 4 osoba
4 krg prasetine
1 po ukusu so
1 konzerva piva
1 kg krompira
3 komad/a Šargarepa
2 komada Celer
1 komad Paškanat
Priprema
Priprema mesa
Prasetinu dobro usoliti. Na pleh za pečenje naređati letvice pa staviti prasetinu sipati pivo u pleh...oko 1/3 konzerve pa prekriti alu folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći tako oko 2 sata sa povremenom proverom i dodavanjem piva po potrebi.
Nakon 2 sata podići alu foliju i peći meso tako otkriveno još dodatna 2 sata.
Kada se meso prohladilo izvući ga iz pleha i skloniti letvice. U tu tečnost koje je pustilo dodati svo povrće koje je navedeno na spisku. Posoliti..ukoliko meso nije bilo puno masno dodati 1 kašiku masti i peći 1 sat dok povrće ne omekša i lepo se razumeni.
Tagovi