Sastojci

Za 4 osoba

Za pečenje

4 krg prasetine

1 po ukusu so

1 konzerva piva

1 kg krompira

3 komad/a Šargarepa

2 komada Celer

1 komad Paškanat

Priprema

Priprema mesa

Prasetinu dobro usoliti. Na pleh za pečenje naređati letvice pa staviti prasetinu sipati pivo u pleh...oko 1/3 konzerve pa prekriti alu folijom. Staviti u rernu na 200 stepeni i peći tako oko 2 sata sa povremenom proverom i dodavanjem piva po potrebi.

Nakon 2 sata podići alu foliju i peći meso tako otkriveno još dodatna 2 sata.

Kada se meso prohladilo izvući ga iz pleha i skloniti letvice. U tu tečnost koje je pustilo dodati svo povrće koje je navedeno na spisku. Posoliti..ukoliko meso nije bilo puno masno dodati 1 kašiku masti i peći 1 sat dok povrće ne omekša i lepo se razumeni.