Šargarepu oguliti i iseći an tanje kolutove. Krompir oguliti i iseći na malo deblje kolutove. U povrće staviti začine. Pomešati. U plitku posudu sa poklopcem staviti ulje i dodati povrće. Promešati da se povrće malo "naulji." Ringlu uključiti na srednju temperatiru, zatim dodati vodu. Obavezno poklopiti i povremeno promešati, ali više kao da podižete odozdo prema gore, da se ne raspadne povrće.
Tako se povrće u stvari kuva ili dinsta u sopstvenoj pari. Smanjiti ringlu na minimum.
Idealan prilog uz kuvano meso, a može i uz šnicle.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 4 osoba
4 krupnija komad/a Šargarepa
3 veća komad/a Krompir
malo Ulje
po ukusu So, suvi začin
50 ml Voda
Priprema
Priprema priloga
Šargarepu oguliti i iseći an tanje kolutove. Krompir oguliti i iseći na malo deblje kolutove. U povrće staviti začine. Pomešati. U plitku posudu sa poklopcem staviti ulje i dodati povrće. Promešati da se povrće malo "naulji." Ringlu uključiti na srednju temperatiru, zatim dodati vodu. Obavezno poklopiti i povremeno promešati, ali više kao da podižete odozdo prema gore, da se ne raspadne povrće.
Tako se povrće u stvari kuva ili dinsta u sopstvenoj pari. Smanjiti ringlu na minimum.
Idealan prilog uz kuvano meso, a može i uz šnicle.
Tagovi