Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje

Sastojci

Za 15 osoba

Korica

250 g Mleveni keks

100 g Pečeni lešnik

125 g Maslac

1 supena kašika C Šećer u prahu 250g

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

100 ml Mleko

Beli ganaš krem

200 g Bela čokolada

150 ml Slatka pavlaka

Mlečni ganaš krem

200 g Mlečna čokolada

150 ml Slatka pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Korica

Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakseg vadjenja tarta i prelepih ivica.

Tart prvo premazujem maslacem.

Zatim, sve sastojke dobro pomesam-dok ne dobijem ujednacenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.

Veoma je vazno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!

Odlazem u frizider, dok pravim ganas!

Beli ganas krem

Grejem slatku pavlaku do samog kljucanja.

Cokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko cokolade i ostavljam koji minut.

Krem mesam zicom dok ne postane glatka smesa-dok se cokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice.

Ostavljam u frizider dok pripremam drugi krem.

Ako zelite da vam se ne pomesaju beli i mlecni krem, kao sto se meni dedilo, prvo treba da se dovoljno ohladi beli krem, pa onda praviti mlecni. Ja sam zurila, te su se kremovi pomesali, sto svakako nije problem, jer je ukus isti, a sara prelepa!

Mlečni ganas krem

Princip je isti, cokolada se nasecka, prelije prokljucalom slatkom pavlakom i mesa dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohladjenog krema i stavlja se na hladjenje par sati.

Za dekoraciju koristiti kinder cokoladice, cokoladne mrvice itd, po zelji dekorisatri!

Prijatno!