Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakseg vadjenja tarta i prelepih ivica.
Tart prvo premazujem maslacem.
Zatim, sve sastojke dobro pomesam-dok ne dobijem ujednacenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.
Veoma je vazno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!
Odlazem u frizider, dok pravim ganas!
Beli ganas krem
Grejem slatku pavlaku do samog kljucanja.
Cokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko cokolade i ostavljam koji minut.
Krem mesam zicom dok ne postane glatka smesa-dok se cokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice.
Ostavljam u frizider dok pripremam drugi krem.
Ako zelite da vam se ne pomesaju beli i mlecni krem, kao sto se meni dedilo, prvo treba da se dovoljno ohladi beli krem, pa onda praviti mlecni. Ja sam zurila, te su se kremovi pomesali, sto svakako nije problem, jer je ukus isti, a sara prelepa!
Mlečni ganas krem
Princip je isti, cokolada se nasecka, prelije prokljucalom slatkom pavlakom i mesa dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohladjenog krema i stavlja se na hladjenje par sati.
Za dekoraciju koristiti kinder cokoladice, cokoladne mrvice itd, po zelji dekorisatri!
Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje
Sastojci
Za 15 osoba
250 g Mleveni keks
100 g Pečeni lešnik
125 g Maslac
1 supena kašika C Šećer u prahu 250g
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 ml Mleko
200 g Bela čokolada
150 ml Slatka pavlaka
200 g Mlečna čokolada
150 ml Slatka pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Korica
Koristim tart kalup sa odvojim dnom, radi lakseg vadjenja tarta i prelepih ivica.
Tart prvo premazujem maslacem.
Zatim, sve sastojke dobro pomesam-dok ne dobijem ujednacenu masu i utisnem keks smesu u dno kalupa i ivice.
Veoma je vazno da se ivice lepo naprave! Kad utisnem sa strane i na dno kalupa keks, onda polako dodatno na rub dodajem utiskujem keks i oblikujem rukom debljinu ivice!
Odlazem u frizider, dok pravim ganas!
Beli ganas krem
Grejem slatku pavlaku do samog kljucanja.
Cokoladu sam usitnila na kockice, a slatku pavlaku sada sipam preko cokolade i ostavljam koji minut.
Krem mesam zicom dok ne postane glatka smesa-dok se cokolada u potpunosti ne rastopi i sipam preko korice.
Ostavljam u frizider dok pripremam drugi krem.
Ako zelite da vam se ne pomesaju beli i mlecni krem, kao sto se meni dedilo, prvo treba da se dovoljno ohladi beli krem, pa onda praviti mlecni. Ja sam zurila, te su se kremovi pomesali, sto svakako nije problem, jer je ukus isti, a sara prelepa!
Mlečni ganas krem
Princip je isti, cokolada se nasecka, prelije prokljucalom slatkom pavlakom i mesa dok se ne dobije glatka smesa. Preliva se preko belog ohladjenog krema i stavlja se na hladjenje par sati.
Za dekoraciju koristiti kinder cokoladice, cokoladne mrvice itd, po zelji dekorisatri!
Prijatno!