Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje

Sastojci

Za 3 osoba

Sastojci:

1 veći komad plavog patčidžana

250 gr ml. mesa

1 glavica crnog luka

2 kom. jaja

pola čaše kisele pavlake

pola čaše jogurta

pola čaše vode

1 kašičica al. paprike

1 kašičica suvog začina

3-4 kašike brašna

po ukusu so i biber

po želji lista peršuna

nekoliko kašika ulja

Priprema

priprema:

  Plavi patlidžan operite i izrežite na tanke uzdužne šnite, Posolite i ostavite da odstoje neko vreme kako bi izgubile svoju gorčinu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom pa ih sa obe strane uvaljajte u brašno i kratko propržite na malo ulja sa obe strane.

             Na malo ulja prodinstajte sitno secknu glavicu crnog luka pa dodajte mleveno meso. Posolite, pobiberite i kratko propržite.

             U vatrostalnu posudu za pečenje stavite red plavog patlidžna, pa red mlevenog mesa, pa ponovo red patlidžana.

              Posebno umutite jaja sa kiselom pavlakom, jogurtom i vodom, dodajte suvi začin i alevu papriku i time prelijte jelo. Odozgo pospite seckanim peršunom.

Pečenje:

Pecite u rerni zagrejanoj na 180 st. dok odozgo ne porumeni. Poslužite toplo.