U posudu za mućenje stavite mleko i vodu, dodajte malo brašna, zatim prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Posolite i sve zajedno mutite uz postepeno dodavanje brašna dok ne dobijete kompaktnu smesu gušću nego za palačinke (možete mutiti i mikserom).
Ostavite da stoji pokriveno oko 15 minuta a zatim vadite kašikom i pržite na zagrejanom ulju sa obe stran, vadite na tanjir i poslužite uz sir, ajvar, kečap, džem i sl.
Sastojci
Za 3 osoba
2 kašičice C Prašak za pecivo
pola kašičice C Soda bikarbona 500g
pola dl mleka
1 dl vode
po ukusu soli
po potrebi brašna
po potrebi ulja za prženje
Naši proizvodi
Priprema
testa:
U posudu za mućenje stavite mleko i vodu, dodajte malo brašna, zatim prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Posolite i sve zajedno mutite uz postepeno dodavanje brašna dok ne dobijete kompaktnu smesu gušću nego za palačinke (možete mutiti i mikserom).
Ostavite da stoji pokriveno oko 15 minuta a zatim vadite kašikom i pržite na zagrejanom ulju sa obe stran, vadite na tanjir i poslužite uz sir, ajvar, kečap, džem i sl.
Tagovi