U sud sipajte 4 belanceta i mikserom umutite da malo zapene pa dodajte postepeno 4 kašike šećera i umutite u čvrst šam. Dodajte 1 puding sa ukusom jagode Dr.Oetker i 10 g kokos brašna. Špatulom promešajte da se smesa ujednači pa sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Na isti način pripremite još dva patišpanja.
I fil:
U sud sipajte 200 ml mleka i šećer i kuvajte dok ne provri.
U ostatak mleka (200 ml) dodajte žumanca i puding sa ukusom vanile Dr. Oetker i malo umutite da nema grumuljica. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.
Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda prijanjajućom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac mikserom umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve. Na kraju sipajte kokos brašno i promešajte. Fil podelite na dva dela.
II fil:
U sud sipajte otopljene maline, burbon vanile Dr. Oetker, šećer i 50 ml vode. Kuvajte 5 minuta. U ostatak vode (100 ml) razmutite gustin Dr. Oetker i puding sa ukusom vanile Dr.Oetker i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu, a onda prijanjajućom folijom pokrijte fil. Ostavite 30 minuta da se prohladi.
Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru. Premažite polovinom vanil fila. Preko stavite drugi patišpanj i premažite filom od malina. Tortu stavite na 15-20 minuta u frižider da se fil malo stegne. Nakon tog vremena stavite treći patišpanj i prefilujte drugom polovinom vanil fila.
Dekoracija:
Za dekoraciju izmiksajte 2 šlag pene Dr.Oetker sa 200 ml hladnog mleka. Odvojte ¼ šlaga i obojte ga zelenom jestivom bojom. Ostatak šlaga iskoristite da premažete tortu sa svih strana. Zeleni deo šlaga sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom. U krug napravite ružice. Dodatno ukrasite kokosom u boji, pahuljama od fondana, crveno belim lizalicama, dekor mix perlama Dr. Oetker itd.
Sastojci
Za 16 osoba
12 komad/a Belanca
12 supena kašika Šećer
3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode
30 g Kokos brašno
400 ml Mleko
12 komad/a Žumanca
120 g Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
200 g Maslac
50 g Kokos brašno
300 g Maline
150 ml Voda
2 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
110 g Šećer
1 supena kašika Dr. Oetker Gustin
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
200 ml Mleko
1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix perle
Naši proizvodi
Priprema
Patišpanj:
U sud sipajte 4 belanceta i mikserom umutite da malo zapene pa dodajte postepeno 4 kašike šećera i umutite u čvrst šam. Dodajte 1 puding sa ukusom jagode Dr.Oetker i 10 g kokos brašna. Špatulom promešajte da se smesa ujednači pa sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Na isti način pripremite još dva patišpanja.
I fil:
U sud sipajte 200 ml mleka i šećer i kuvajte dok ne provri.
U ostatak mleka (200 ml) dodajte žumanca i puding sa ukusom vanile Dr. Oetker i malo umutite da nema grumuljica. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.
Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda prijanjajućom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac mikserom umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve. Na kraju sipajte kokos brašno i promešajte. Fil podelite na dva dela.
II fil:
U sud sipajte otopljene maline, burbon vanile Dr. Oetker, šećer i 50 ml vode. Kuvajte 5 minuta. U ostatak vode (100 ml) razmutite gustin Dr. Oetker i puding sa ukusom vanile Dr.Oetker i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu, a onda prijanjajućom folijom pokrijte fil. Ostavite 30 minuta da se prohladi.
Filovanje:
Na tacnu stavite prvu koru. Premažite polovinom vanil fila. Preko stavite drugi patišpanj i premažite filom od malina. Tortu stavite na 15-20 minuta u frižider da se fil malo stegne. Nakon tog vremena stavite treći patišpanj i prefilujte drugom polovinom vanil fila.
Dekoracija:
Za dekoraciju izmiksajte 2 šlag pene Dr.Oetker sa 200 ml hladnog mleka. Odvojte ¼ šlaga i obojte ga zelenom jestivom bojom. Ostatak šlaga iskoristite da premažete tortu sa svih strana. Zeleni deo šlaga sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom. U krug napravite ružice. Dodatno ukrasite kokosom u boji, pahuljama od fondana, crveno belim lizalicama, dekor mix perlama Dr. Oetker itd.