Sastojci

Za 16 osoba

Potrebno za 3 patišpanja:

12 komad/a Belanca

12 supena kašika Šećer

3 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom jagode

30 g Kokos brašno

I fil:

400 ml Mleko

12 komad/a Žumanca

120 g Šećer

200 g Maslac

50 g Kokos brašno

II fil:

300 g Maline

150 ml Voda

110 g Šećer

1 supena kašika Dr. Oetker Gustin

Za dekoraciju:

200 ml Mleko

1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix perle

Naši proizvodi

Priprema

Patišpanj:

U sud sipajte 4 belanceta i mikserom umutite da malo zapene pa dodajte postepeno 4 kašike šećera i umutite u čvrst šam. Dodajte 1 puding sa ukusom jagode Dr.Oetker i 10 g kokos brašna. Špatulom promešajte da se smesa ujednači pa sipajte u kalup veličine 26 cm. Pecite na 200 °C oko 15 minuta. Na isti način pripremite još dva patišpanja.

I fil:

U sud sipajte 200 ml mleka i šećer i kuvajte dok ne provri.

U ostatak mleka (200 ml) dodajte žumanca i puding sa  ukusom vanile Dr. Oetker i malo umutite da nema grumuljica. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil.

Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i mikserom izmiksajte, a onda prijanjajućom folijom pokrijte direktno fil. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Maslac mikserom umutite. Dodajte postepeno ohlađen fil, pa nastavite sa miksanjem i tako dok ne dodate sve. Na kraju sipajte kokos brašno i promešajte. Fil podelite na dva dela.

II fil:

U sud sipajte otopljene maline, burbon vanile Dr. Oetker, šećer i 50 ml vode. Kuvajte 5 minuta. U ostatak vode (100 ml) razmutite gustin Dr. Oetker i puding sa ukusom vanile Dr.Oetker i dodajte u maline. Nastavite da kuvate na umerenoj temperaturi dok ne dobije potrebnu gustinu. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu, a onda prijanjajućom folijom pokrijte fil.  Ostavite 30 minuta da se prohladi.

Filovanje:

Na tacnu stavite prvu koru. Premažite polovinom vanil fila. Preko stavite drugi patišpanj i premažite  filom od malina. Tortu stavite na 15-20 minuta u frižider da se fil malo stegne. Nakon tog vremena stavite treći patišpanj i prefilujte drugom polovinom vanil fila.

Dekoracija:

Za dekoraciju izmiksajte 2  šlag pene Dr.Oetker sa 200 ml hladnog mleka. Odvojte ¼ šlaga i obojte ga zelenom jestivom bojom. Ostatak šlaga iskoristite da premažete tortu sa svih strana. Zeleni deo šlaga sipajte u poslastičarsku kesu sa zvezdastim nastavkom. U krug napravite ružice. Dodatno ukrasite kokosom u boji, pahuljama od fondana, crveno belim lizalicama, dekor mix perlama Dr. Oetker itd.