Sve sastojke staviti u šerpu, naliti vodom, krompir, luk i paškanati iseći sitnije, kuvati oko pola sata, zatim štapnim mikserom napraviti kašastu smesu, dodati začine po ukusu, pola kocke za supu bilo koje i pavlaku za kuvanje. Kuvati još par minuta, a onda uživati u kremastom ukusu.
Potaž možete poslužiti i sa komadićima prepečenog hleba.
Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje
Sastojci
Za 5 osoba
1 pakovanje/a Carske mešavine
1 komad/a Paškanata
1 komad/a Krompira(veći)
1 komad/a Crnog luka
2 Čena Belog luka
1/2 Kocke Supe
1/2 kafena kašičica Soli
1/3 kafena kašičica Bibera
Malo Malo Peršuna
10 supena kašika Pavlake za kuvanje
Priprema
Kuvanje potaža
Sve sastojke staviti u šerpu, naliti vodom, krompir, luk i paškanati iseći sitnije, kuvati oko pola sata, zatim štapnim mikserom napraviti kašastu smesu, dodati začine po ukusu, pola kocke za supu bilo koje i pavlaku za kuvanje. Kuvati još par minuta, a onda uživati u kremastom ukusu.
Potaž možete poslužiti i sa komadićima prepečenog hleba.
Tagovi