Recept za nagradni konkurs: Slađe je udvoje

Sastojci

Za 5 osoba

Sastojci za potaž

1 pakovanje/a Carske mešavine

1 komad/a Paškanata

1 komad/a Krompira(veći)

1 komad/a Crnog luka

2 Čena Belog luka

1/2 Kocke Supe

1/2 kafena kašičica Soli

1/3 kafena kašičica Bibera

Malo Malo Peršuna

10 supena kašika Pavlake za kuvanje

Priprema

Kuvanje potaža

Sve sastojke staviti u šerpu, naliti vodom, krompir, luk i paškanati iseći sitnije, kuvati oko pola sata, zatim štapnim mikserom napraviti kašastu smesu, dodati začine po ukusu, pola kocke za supu bilo koje i pavlaku za kuvanje. Kuvati još par minuta, a onda uživati u kremastom ukusu.

Potaž možete poslužiti i sa komadićima prepečenog hleba.