Sve sastojke za korpice dodavati redom kako je navedeno. Mutiti mikserom. Napravljena smesa može da stoji u frižideru do pečenja. Smesa je dovoljna za 36 korpica.
Pečenje korpica
Aparat zagrejati, ovlaš uljem premazati oba dela aparata, sipati smesu do naznačenog dela (otprilike puna kašika), poklopiti i peći dok se lampica ne ugasi.
Za rešije korpice peći još malo duže.
Premazivati pre svakog punjenja.
Korpice pažljivo odvojiti od kalupa, drvenom ili silikonskom špatulom i po potrebi malo korigovati oblik. Ja to radim makazicama. Pokušala sam modlom za krofne, ali nije moglo.
Pečene korpice staviti jednu u drugu (3 ili 4 komada). Do filovanja držati pod plastičnom folijom.
Priprema fila
Puding skuvati na uobičajen način. U topao dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Dodati kiselu pavlaku. Poklopiti folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi.
Punjenje i dekoracija
Ohlađeni krem malo izmiksati i pomoću dresir kese i zvezdastog nastavka puniti korpice. Po želji na dno korpice staviti nalo voćnog želea ili džema. Dekorisati po želji,
Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti
Sastojci
Za 36 osoba
20 g ulje
1 komad/a jaje
180 g mleko
160 g brašno
25 g kakao
150 g šećer
1/2 kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
malo malo so
malo malo C Soda bikarbona
6 dl mleko
3 kašike šećer
80 g Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
100 g bela čokolada
100 g kisela pavlaka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema smese za korpice
Sve sastojke za korpice dodavati redom kako je navedeno. Mutiti mikserom. Napravljena smesa može da stoji u frižideru do pečenja. Smesa je dovoljna za 36 korpica.
Pečenje korpica
Aparat zagrejati, ovlaš uljem premazati oba dela aparata, sipati smesu do naznačenog dela (otprilike puna kašika), poklopiti i peći dok se lampica ne ugasi.
Za rešije korpice peći još malo duže.
Premazivati pre svakog punjenja.
Korpice pažljivo odvojiti od kalupa, drvenom ili silikonskom špatulom i po potrebi malo korigovati oblik. Ja to radim makazicama. Pokušala sam modlom za krofne, ali nije moglo.
Pečene korpice staviti jednu u drugu (3 ili 4 komada). Do filovanja držati pod plastičnom folijom.
Priprema fila
Puding skuvati na uobičajen način. U topao dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Dodati kiselu pavlaku. Poklopiti folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi.
Punjenje i dekoracija
Ohlađeni krem malo izmiksati i pomoću dresir kese i zvezdastog nastavka puniti korpice. Po želji na dno korpice staviti nalo voćnog želea ili džema. Dekorisati po želji,
Tagovi