Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti

Sastojci

Za 36 osoba

Testo za korpice

20 g ulje

1 komad/a jaje

180 g mleko

160 g brašno

25 g kakao

150 g šećer

malo malo so

Krem

6 dl mleko

3 kašike šećer

100 g bela čokolada

100 g kisela pavlaka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema smese za korpice

Sve sastojke za korpice dodavati redom kako je navedeno. Mutiti mikserom. Napravljena smesa može da stoji u frižideru do pečenja. Smesa je dovoljna za 36 korpica.

Pečenje korpica

Aparat zagrejati, ovlaš uljem premazati oba dela aparata, sipati smesu do naznačenog dela (otprilike puna kašika), poklopiti i peći dok se lampica ne ugasi.

Za rešije korpice peći još malo duže.

Premazivati pre svakog punjenja.

Korpice pažljivo odvojiti od kalupa, drvenom ili silikonskom špatulom i po potrebi malo korigovati oblik. Ja to radim makazicama. Pokušala sam modlom za krofne, ali nije moglo.

Pečene korpice staviti jednu u drugu (3 ili 4 komada). Do filovanja držati pod plastičnom folijom.

Priprema fila

Puding skuvati na uobičajen način. U topao dodati čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Dodati kiselu pavlaku. Poklopiti folijom i ohladiti na sobnoj temperaturi.

Punjenje i dekoracija

Ohlađeni krem malo izmiksati i pomoću dresir kese i zvezdastog nastavka puniti korpice. Po želji na dno korpice staviti nalo voćnog želea ili džema. Dekorisati po želji,