Sastojci

Za 16 osoba

Potrebno:

1 pakovanje/a Dr. Oetker Kakao kore

350 ml Mleko

malo Dr. Oetker Kakao 20g

Za dekoraciju:

nekoliko makaronsi

1 kesica/e Dr. Oetker Dekor Mix perle

nekoliko čokoladne praline

nekoliko bombone

nekoliko fondan pahulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

Na papiru iscrtajte jelku i isecite. Dve kakao kore za tortu Dr. Oetker stavite na radni deo ili tacnu, a preko šablon od papira. Oštrim nožem obeležite konture, zatim sklonite šablon i isecite jelku iz dva dela. Na isti način napravite i od preostale dve kore.

U sud sipajte 250 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile Dr. Oetker. Mutite mikserom najmanjom brzinom oko pola minuta, zatim najvećom brzinom 3-5 minuta.

U drugi sud sipajte 100 ml hladnog mleka  i sipajte iz kesice šlag penu Dr. Oetker. Umutite mikserom.

Fil za tortu dodajte u sud sa umućenim šlagom i mutite još 1-2 minuta. Sipajte u poslastičarsku kesu sa okruglim nastavkom fi 1 cm.

Donji deo kore premažite filom, pa tek onda stavite na tacnu. Filom ukrasite na način kako je prikazano u videu pa stavite drugi deo jelke i na isti način filujte.

Dekorisanje:

Donji deo stabla posula sam  kakao prahom Dr. Oetker, a za dekoraciju koristila sam makaronse, bombone, dekor mix perle Dr. Oetker, čokoladne praline, fondan pahulje…a vi pustite to dete u sebi da se igra i ukrašava.