Za 4 osoba
2 dl mleka
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
pola kockice kvasca
300 g svinjske masti
1 komad/a jaje
oko 600 g brašna
2 kriške sira
1 dl jogurta
3 supena kašika ulja
Priprema
U mlako mleko dodati so, šećer i kvasac.
Razmutiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Umutiti mast.
Umutiti jaje.
Od masti, jajeta, brašna i kvasca umesiti testo.
Podeliti testo na 4 jufke.
Svaku jufku razvući veličine pleka.
FIL:
Izgnječiti sir.
Dodati jaje i ulje.
Dodati jogurt (ili kiselo mleko).
U podmazan plek redjati kore i fil naizmenično.
Peći na na 200 stepeni.
Sastojci
Za 4 osoba
2 dl mleka
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
pola kockice kvasca
300 g svinjske masti
1 komad/a jaje
oko 600 g brašna
2 kriške sira
1 komad/a jaje
1 dl jogurta
3 supena kašika ulja
Priprema
Priprema
U mlako mleko dodati so, šećer i kvasac.
Razmutiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.
Umutiti mast.
Umutiti jaje.
Od masti, jajeta, brašna i kvasca umesiti testo.
Podeliti testo na 4 jufke.
Svaku jufku razvući veličine pleka.
FIL:
Izgnječiti sir.
Dodati jaje i ulje.
Dodati jogurt (ili kiselo mleko).
U podmazan plek redjati kore i fil naizmenično.
Peći na na 200 stepeni.