Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

2 dl mleka

1 kafena kašičica šećera

1 kafena kašičica soli

pola kockice kvasca

300 g svinjske masti

1 komad/a jaje

oko 600 g brašna

Za fil

2 kriške sira

1 komad/a jaje

1 dl jogurta

3 supena kašika ulja

Priprema

Priprema

U mlako mleko dodati so, šećer i kvasac.

Razmutiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

Umutiti mast.

Umutiti jaje.

Od masti, jajeta, brašna i kvasca umesiti testo.

Podeliti testo na 4 jufke.

Svaku jufku razvući veličine pleka.

FIL:

Izgnječiti sir.

Dodati jaje i ulje.

Dodati jogurt (ili kiselo mleko).

U podmazan plek redjati kore i fil naizmenično.

Peći na na 200 stepeni.