Odvojte belanca od žumanaca pa belanca umutite penasto uz postepeno dodavanje šečera. Zatim dodajte jedno po jedno žumance pa dodajte mlaku vodu. Mutite još neki minut pa dodajte brašno i pecivo. Ovu smesu sipajte u veliki pravougaoni pleh prekriven pek papirom i pecite oko 15 minuta na 180 st. Pečenu koru izvadite iz rerne i još vruću zajedno sa pek papirom uvijte u rolat.
Za krem stavite da provri 4 dl mleka, šećer i vanila a u ostatak mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin. Sve umutite mikserom da postane penasto.
Rolat odmotajte, skinite pek papir pa ga premažite džemom. Preko džema nanesite puding i sve pažljivo urolajte. Rolat ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa ga secite i poslužite.
PS. Rolat možete po želji premazati čokoladnom glazurom ili ga posuti prah šećerom.
Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti
Sastojci
Za 7 osoba
5 kom. jaja
7 kašike šećera
7 kašike brašma
pola kesice C Prašak za pecivo
3 kašike vode
500 ml mleka
po potrebi džema od šljiva
3 kašike šećera
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
3 kašike C Čvrstin
1 kesica C Vanilin šećer
125 gr margarina
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
Odvojte belanca od žumanaca pa belanca umutite penasto uz postepeno dodavanje šečera. Zatim dodajte jedno po jedno žumance pa dodajte mlaku vodu. Mutite još neki minut pa dodajte brašno i pecivo. Ovu smesu sipajte u veliki pravougaoni pleh prekriven pek papirom i pecite oko 15 minuta na 180 st. Pečenu koru izvadite iz rerne i još vruću zajedno sa pek papirom uvijte u rolat.
Za krem stavite da provri 4 dl mleka, šećer i vanila a u ostatak mleka rastvorite puding i gustin pa dodajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, sklonite sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin. Sve umutite mikserom da postane penasto.
Rolat odmotajte, skinite pek papir pa ga premažite džemom. Preko džema nanesite puding i sve pažljivo urolajte. Rolat ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne pa ga secite i poslužite.
PS. Rolat možete po želji premazati čokoladnom glazurom ili ga posuti prah šećerom.
Tagovi