U veću posudu staviti polovinu brašna. Napraviti udubljenje, pa dodati suvi kvasac, šećer i so, amarant.Sa kiselom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Činiju premazati sa malo ulja, staviti testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 90 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Odstojalo testo uz dodatak vrlo malo brašna premestiti i oblikovati u okruglu loptu. Loptu zaseći oštrim nožem posuti za malo brašna i staviti u termo vrećicu. Vrećicu zatvoriti kanapom ali nemojte kanap stezati neka ima malo otvora. U tepsiju staviti pek papir pa u tepsiju staiti upakovan hleb. Ostaviti hleb 30 minuta u vrećici da odstoji a zatim peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 220˚C. Prijatno
Sastojci
Za 12 osoba
600 gr. intengralnog brašna od spelte
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica kokosovog šećera
1 kafena kašičica soli
400 ml vode
2 kašike amaranta
1 kom termo kese za pečenje hrane
Naši proizvodi
Priprema
način pripreme:
Način pripreme:
U veću posudu staviti polovinu brašna. Napraviti udubljenje, pa dodati suvi kvasac, šećer i so, amarant.Sa kiselom vodom zamesiti testo uz dodatak preostalog brašna. Činiju premazati sa malo ulja, staviti testo prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 90 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Odstojalo testo uz dodatak vrlo malo brašna premestiti i oblikovati u okruglu loptu. Loptu zaseći oštrim nožem posuti za malo brašna i staviti u termo vrećicu. Vrećicu zatvoriti kanapom ali nemojte kanap stezati neka ima malo otvora. U tepsiju staviti pek papir pa u tepsiju staiti upakovan hleb. Ostaviti hleb 30 minuta u vrećici da odstoji a zatim peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 220˚C. Prijatno