Istopiti margarin i šećer u šerpi. Dodati sok od narandže, keks delom samleven, a delom izlomljen na krupnije komadiće, kikiriki, topljenu čokoladu, kakao i kikiriki puter. Masu razviti u tepsiju, da bude željene debljine, otprilike 2 cm, i ostaviti u frižider da se ohladi.
Glazura
Istopiti čokoladu sa margarinom (po potrebi dodati par kašika vode). Preliti prethodno ohlađenu masu od keksa. Kad se glazura stegne, rezati kockice sa ugrejanim nožem.
Sastojci
Za 10 osoba
200 g Šećer
250 g margarin ili puter
2 dl gaziran sok od narandže
400 g petit keks ili plazma
300 g krupno mlevenog kikirikija (neslanog)
2 supena kašika kikiriki puter
80 g čokolade za kuvanje
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
150 g Čokolada za kuvanje
40 g margarin ili puter
Naši proizvodi
Priprema
Priprema mase za kocke
Istopiti margarin i šećer u šerpi. Dodati sok od narandže, keks delom samleven, a delom izlomljen na krupnije komadiće, kikiriki, topljenu čokoladu, kakao i kikiriki puter. Masu razviti u tepsiju, da bude željene debljine, otprilike 2 cm, i ostaviti u frižider da se ohladi.
Glazura
Istopiti čokoladu sa margarinom (po potrebi dodati par kašika vode). Preliti prethodno ohlađenu masu od keksa. Kad se glazura stegne, rezati kockice sa ugrejanim nožem.
Prijatno 😀
Tagovi