Za 16 osoba
1 pakovanje/a Lisnato testo
8 komad/a Jaja
300 g Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Dr. Oetker Gustin
250 g Margarin
200 ml Slatka pavlaka
300 g Višnje
200 ml Voda
100 g Šećer
50 g Gustin
50 g C Šećer u prahu 250g
PRIPREMA KORE
Na pobrašnjenoj površini razvući lisnato testo u oblik pravougaonika.
Kore peći na prevrnutom plehu.
Jednu koru staviti na tacnu,a drugu koru izmrviti.
PRIPREMA KREMA OD JAJA
Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati gustin i 200 ml mleka,pa umutiti sa mikserom da ne bude grudviica.
Preostalu količinu mleka staviti da provri.
Kada mleko počne da vri,polako sipati pripremljenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti krem da se ohladi.
U ohlađen krem dodati margarin pa mutiti dok fil ne postane penast.
Zatim dodati umućenu slatku pavlaku pa još malo mutiti krem.
Umesto krema sa jajima i gustinom može se skuvati puding od bele čokolade.
PRIPREMA ŽELEA OD VIŠANJA
Višnje staviti u šerpu i preliti sa vodom.Dodati šećer.
Kuvati 10 minuta ,a zatim sipati razmućeni gustin.
Mešati dok se žele ne zgusne.
PRIPREMA KREMPITE
Na tacnu staviti koru od lisnatog testa.
Preko kore naneti polovinu krema od jaja.
Preko krema naneti žele od višanja.
Preko želea naneti drugu polovinu krema.
Preko krema rasporediti izmrvljenu koru od lisnatog testa.
DEKORACIJA
Krempitu posuti sa šećerom u prahu i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti
Sastojci
Za 16 osoba
1 pakovanje/a Lisnato testo
8 komad/a Jaja
300 g Šećer
2 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Dr. Oetker Gustin
250 g Margarin
200 ml Slatka pavlaka
300 g Višnje
200 ml Voda
100 g Šećer
50 g Gustin
50 g C Šećer u prahu 250g
Naši proizvodi
Priprema
PRIPREMA KORE
Na pobrašnjenoj površini razvući lisnato testo u oblik pravougaonika.
Kore peći na prevrnutom plehu.
Jednu koru staviti na tacnu,a drugu koru izmrviti.
PRIPREMA KREMA OD JAJA
Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati gustin i 200 ml mleka,pa umutiti sa mikserom da ne bude grudviica.
Preostalu količinu mleka staviti da provri.
Kada mleko počne da vri,polako sipati pripremljenu smesu i mešati dok se ne zgusne.
Ostaviti krem da se ohladi.
U ohlađen krem dodati margarin pa mutiti dok fil ne postane penast.
Zatim dodati umućenu slatku pavlaku pa još malo mutiti krem.
Umesto krema sa jajima i gustinom može se skuvati puding od bele čokolade.
PRIPREMA ŽELEA OD VIŠANJA
Višnje staviti u šerpu i preliti sa vodom.Dodati šećer.
Kuvati 10 minuta ,a zatim sipati razmućeni gustin.
Mešati dok se žele ne zgusne.
PRIPREMA KREMPITE
Na tacnu staviti koru od lisnatog testa.
Preko kore naneti polovinu krema od jaja.
Preko krema naneti žele od višanja.
Preko želea naneti drugu polovinu krema.
Preko krema rasporediti izmrvljenu koru od lisnatog testa.
DEKORACIJA
Krempitu posuti sa šećerom u prahu i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Tagovi