Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti

Sastojci

Za 16 osoba

SASTOJCI ZA KORU

1 pakovanje/a Lisnato testo

SASTOJCI ZA KREM OD JAJA

8 komad/a Jaja

300 g Šećer

250 g Margarin

200 ml Slatka pavlaka

SASTOJCI ZA ŽELE OD VIŠANJA

300 g Višnje

200 ml Voda

100 g Šećer

50 g Gustin

DEKORACIJA

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA KORE

Na pobrašnjenoj površini razvući lisnato testo u oblik pravougaonika.

Kore peći na prevrnutom plehu.

Jednu koru staviti na tacnu,a drugu koru izmrviti.

PRIPREMA KREMA OD JAJA

Jaja umutiti sa šećerom i vanilin šećerom.

Dodati gustin i 200 ml mleka,pa umutiti sa mikserom da ne bude grudviica.

Preostalu količinu mleka staviti da provri.

Kada mleko počne da vri,polako sipati pripremljenu smesu i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti krem da se ohladi.

U ohlađen krem dodati margarin pa mutiti dok fil ne postane penast.

Zatim dodati umućenu slatku pavlaku pa još malo mutiti krem.

Umesto krema sa jajima i gustinom može se skuvati puding od bele čokolade.

PRIPREMA ŽELEA OD VIŠANJA

Višnje staviti u šerpu i preliti sa vodom.Dodati šećer.

Kuvati 10 minuta ,a zatim sipati razmućeni gustin.

Mešati dok se žele ne zgusne.

PRIPREMA KREMPITE

Na tacnu staviti koru od lisnatog testa.

Preko kore naneti polovinu krema od jaja.

Preko krema naneti žele od višanja.

Preko želea naneti drugu polovinu krema.

Preko krema rasporediti izmrvljenu koru od lisnatog testa.

DEKORACIJA

Krempitu posuti sa šećerom u prahu i ostaviti da se dobro ohladi i stegne.