Sastojci

Za 1 osoba

Punjena bela vešalica

200 g Laks kare

30 g Suhomesnato po želji

30 g Kajmaka

30 g Kačkavalja

1 prstohvat/a Vegete

5 komad/a Tanko sečene slanine za rolovanje

Sos

30 g Crni luk

50 g Slanine

50 g Sveze slatke paprike

1 kafena kašičica Brašno T-400

1 prstohvat/a Mleveni biber

Priprema

Punjenje večalice

Meso dobro izlupati, dodati sa krajeva suhomesnato, kajmak i kačkavalj, malo začiniti.

Saviti ivice sa strane i umotati u rolnu. Oko vešalice stavite tanko sečenu slaninu. Peći na zagrejanom tiganju ili roštilju.

Sos

Ako ste vešalicu pekli u tiganju, u toj istoj masnoći možete dodati luk, slaninu i papriku preprzite pa dodati malo brašna, naliti sa malo vode da prokrčka, moze se dodati i malo pavlake za kuvanje. Začiniti po ukusu.

U pripremljen sos moze se staviti i vešalica da malo prokrčka. 🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍🍳

Komentari

Lepo!

Odgovori

fino

Odgovori

fino 🌲💝

Odgovori