Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti

Sastojci

Za 10 osoba

sastojci za patišpanj

2 komad/a jaja

1 komad/a belanca

1 šoljica za crnu kafu šećera

1 šoljica za crnu kafu ulja

1/2 šoljica za crnu kafu jogurta

2,5 šoljica za crnu kafu brašna

300 g crvenih ribizli

sastojci za puding

1 l mleka

1 komad/a žumance

1 supena kašika Dr. Oetker Aroma vanila

5 supena kašika šećera

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Penasto umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Smanjiti brzinu miksera i dodati ulje i jogurt. Sjediniti kratko i isključiti mikser.

Pomešati brašno, prašak za pecivo i vanil šećer. Dodati umućenoj masi i sjediniti da nema grudvica.

priprema

Skuvati puding prema uputsvu sa kesice. U 300-400 ml mleka umešati sadrzaj kesice i žumance. Ostatak mleka skuvati sa šećerom pa u tankom mlazu dodavati rastvoren puding. Dodati aromu vanile i kuvati dok se smeša ne zgusne. Prekriti streč folijom i ostaviti da se malo ohladi a da se ne uhvati korica.

priprema

Posudu u kojoj ste planirali da pečete kolač obložite pek papirom. Sipati polovinu pripremljene smeše za biskvit i preko poređati crvene ribizle. Kolač stavite u zagrejanu rernu, i pecite oko 10 min, samo da se malo uhvati korica. Zatim izvucite kolač iz rerne i sipajte puding, ravnomerno po kolaču, pošto je kolač počeo da se peče, pudin neće pasti na dno pleha. I sipajte preostalu smešu za biskvit.

priprema

Peći oko 30minuta na 200*C.