po potrebi
paprike, karfiola, šargarepe i z turšije
po želji
masti ili ulja
1 glavica
crnog luka
po ukusu
soli, bibera, aleve paprike...
Priprema
priprema:
Povrće iz turšije isecite na manje komadiće, meso takođe isecite na manje komade.
Na masti ili ulju stavite sitno seckan crni luk, kratko prodinstajte pa dodajte seckano povrće iz turšije i meso. Nastavite da pržite uz vrlo malo dolivanja mlake vode i mešanje.
Pri kraju, kada meso i povrće omekšaju dodajte so, biber i alevu papriku i promešajte.
Sastojci
Za 3 osoba
oko 300 gr sv. mesa od buta ili plećke
po potrebi paprike, karfiola, šargarepe i z turšije
po želji masti ili ulja
1 glavica crnog luka
po ukusu soli, bibera, aleve paprike...
Priprema
priprema:
Povrće iz turšije isecite na manje komadiće, meso takođe isecite na manje komade.
Na masti ili ulju stavite sitno seckan crni luk, kratko prodinstajte pa dodajte seckano povrće iz turšije i meso. Nastavite da pržite uz vrlo malo dolivanja mlake vode i mešanje.
Pri kraju, kada meso i povrće omekšaju dodajte so, biber i alevu papriku i promešajte.
Poklopite i dinstajte još neki minut i poslužite.
Tagovi