Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti

Sastojci

Za 12 osoba

podlogu:

150 gr mlevenog plazma keksa

2 dl soka po želji

70 gr margarina

50 gr čokolade

karamel krem:

7 dl mleka

100 gr mlečnih karamela

125 gr margarina

krem od plazma keksa i šlaga:

150 gr mlevene plazme

2 dl hladnog mleka

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

Za podlogu u odgovarajuću posudu stavite ml. keks, dodajte otopljeni margarin sa čokoladom i uz dodatak soka, rukama sve dobro sjedinite. Pripremljenu smesu izručite na dno kalupa za tortu i rukama podjednako utapkajte.           

Za prvi krem stavite karamele u 5 dl mleka i otopite ih na vatri. Posebno rastvorite puding  sa ukusom karamela u 2 dl hladnog mleka i zakuvajte ga u mleko sa karamelama. Kada se zgusne sklonite ga sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin. Dobro sve umutite mikserom.           

Za  drugi krem mikserom umutite šlag krem sa hladnim mlekom i vanilom (odvojte malo umućenog šlaga za ukrašavanje torte) a u ostatak dodajte ml. plazma keks. Sve dobro sjedinite mikserom najmanjom brzinom.           

Preko podloge stavite najpre prvi krem (karamel krem) pa preko njega drugi krem (od plazma keksa i šlaga).

dekoracija i posuženje:

Preko premažite odvojeni šlag i dekorišite po želji.

Ostavite da se torta dobro ohladi i stegne pa je poslužite.