Za podlogu u odgovarajuću posudu stavite ml. keks, dodajte otopljeni margarin sa čokoladom i uz dodatak soka, rukama sve dobro sjedinite. Pripremljenu smesu izručite na dno kalupa za tortu i rukama podjednako utapkajte.
Za prvi krem stavite karamele u 5 dl mleka i otopite ih na vatri. Posebno rastvorite puding sa ukusom karamela u 2 dl hladnog mleka i zakuvajte ga u mleko sa karamelama. Kada se zgusne sklonite ga sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin. Dobro sve umutite mikserom.
Za drugi krem mikserom umutite šlag krem sa hladnim mlekom i vanilom (odvojte malo umućenog šlaga za ukrašavanje torte) a u ostatak dodajte ml. plazma keks. Sve dobro sjedinite mikserom najmanjom brzinom.
Preko podloge stavite najpre prvi krem (karamel krem) pa preko njega drugi krem (od plazma keksa i šlaga).
dekoracija i posuženje:
Preko premažite odvojeni šlag i dekorišite po želji.
Ostavite da se torta dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti
Sastojci
Za 12 osoba
150 gr mlevenog plazma keksa
2 dl soka po želji
70 gr margarina
50 gr čokolade
7 dl mleka
100 gr mlečnih karamela
80 gr C Puding karamela
125 gr margarina
150 gr mlevene plazme
200 gr Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
2 dl hladnog mleka
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Za podlogu u odgovarajuću posudu stavite ml. keks, dodajte otopljeni margarin sa čokoladom i uz dodatak soka, rukama sve dobro sjedinite. Pripremljenu smesu izručite na dno kalupa za tortu i rukama podjednako utapkajte.
Za prvi krem stavite karamele u 5 dl mleka i otopite ih na vatri. Posebno rastvorite puding sa ukusom karamela u 2 dl hladnog mleka i zakuvajte ga u mleko sa karamelama. Kada se zgusne sklonite ga sa vatre pa u mlak puding dodajte margarin. Dobro sve umutite mikserom.
Za drugi krem mikserom umutite šlag krem sa hladnim mlekom i vanilom (odvojte malo umućenog šlaga za ukrašavanje torte) a u ostatak dodajte ml. plazma keks. Sve dobro sjedinite mikserom najmanjom brzinom.
Preko podloge stavite najpre prvi krem (karamel krem) pa preko njega drugi krem (od plazma keksa i šlaga).
dekoracija i posuženje:
Preko premažite odvojeni šlag i dekorišite po želji.
Ostavite da se torta dobro ohladi i stegne pa je poslužite.
Tagovi