Sastojci

Za 9 osoba

sastojci:

1/2 kg kora za pitu

300 gr ml. oraha

150 ml mleka

5 supena kašika šećera

smesu:

1 čaša jogurta

3/4 čaše ulja

3 komad/a Jaja

2 čaše šećera

sirup: 8 čaša vode 5 čaša šećera 1 limun

8 čaša vode

5 čaša šećera

1 komad/a limun

Naši proizvodi

Priprema

priprema:

Pripremite smesu za premazivanje: u posudu stavite jaja, šećer, jogurt i ulje, umutite mikserom pa dodajte griz i pecivo.

U posebnom sudu poparite orahe sa vrućim mlekom zaslađenim sa 5 kašika šećera i vanilom.

Stavite dve kore, premažite svaku smesom pa duž ivice druge kore nanesite poparene orahe. Čvrsto urolajte i stavljajte u uljem podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal. 

Rolovane kore isecite na komade željene dužine pa pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne). 

Za to vreme kuvajte sirup od šećera i vode oko 15-20 min. (ne treba biti previše gust). Pri samom kraju dodajte dobro opran limun isečen na kolutove.

Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom, ostavite da upije sav sirup, dobro je ohladite u frižideru, pa je poslužite.