Pripremite smesu za premazivanje: u posudu stavite jaja, šećer, jogurt i ulje, umutite mikserom pa dodajte griz i pecivo.
U posebnom sudu poparite orahe sa vrućim mlekom zaslađenim sa 5 kašika šećera i vanilom.
Stavite dve kore, premažite svaku smesom pa duž ivice druge kore nanesite poparene orahe. Čvrsto urolajte i stavljajte u uljem podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal.
Rolovane kore isecite na komade željene dužine pa pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne).
Za to vreme kuvajte sirup od šećera i vode oko 15-20 min. (ne treba biti previše gust). Pri samom kraju dodajte dobro opran limun isečen na kolutove.
Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom, ostavite da upije sav sirup, dobro je ohladite u frižideru, pa je poslužite.
Sastojci
Za 9 osoba
1/2 kg kora za pitu
300 gr ml. oraha
150 ml mleka
5 supena kašika šećera
1 čaša jogurta
3/4 čaše ulja
3 komad/a Jaja
2 čaše šećera
3 kašike C Pšenični griz 250g
1 kesica/e C Vanilin šećer
1 kesica/e C Prašak za pecivo
8 čaša vode
5 čaša šećera
1 komad/a limun
Naši proizvodi
Priprema
priprema:
Pripremite smesu za premazivanje: u posudu stavite jaja, šećer, jogurt i ulje, umutite mikserom pa dodajte griz i pecivo.
U posebnom sudu poparite orahe sa vrućim mlekom zaslađenim sa 5 kašika šećera i vanilom.
Stavite dve kore, premažite svaku smesom pa duž ivice druge kore nanesite poparene orahe. Čvrsto urolajte i stavljajte u uljem podmazan pleh. Ponavljajte postupak dok ne utošite sav materijal.
Rolovane kore isecite na komade željene dužine pa pecite na 180-200 st. oko 25 minuta (zavisno od rerne).
Za to vreme kuvajte sirup od šećera i vode oko 15-20 min. (ne treba biti previše gust). Pri samom kraju dodajte dobro opran limun isečen na kolutove.
Vruću baklavu prelijte vrućim sirupom, ostavite da upije sav sirup, dobro je ohladite u frižideru, pa je poslužite.
Tagovi