U šerpu za kuvanje stavite šećer i vanilu i na laganoj vatri ga otopite. Kada dobije svetlu karamel boju dodajte mleko i karamele. Kuvajte na laganoj vatri uz neprekidno mešanje. Kada se sve otopi malo pojačajte temperaturu i nastavite da kuvate sve dok ne počne da se zgušnjava tj. dok ne počne da "pućka".
Tada dodajte gustin rastvoren u sasvim malo mleka i kuvajte još neki minut. Na kraju dodajte puter ili margarin i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.
Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti
Sastojci
Za 5 osoba
5 dl mleka
200 gr mlečnih karamela
2 kašike Dr. Oetker Gustin
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
200 gr putera ili margarina
Naši proizvodi
Priprema
krem:
U šerpu za kuvanje stavite šećer i vanilu i na laganoj vatri ga otopite. Kada dobije svetlu karamel boju dodajte mleko i karamele. Kuvajte na laganoj vatri uz neprekidno mešanje. Kada se sve otopi malo pojačajte temperaturu i nastavite da kuvate sve dok ne počne da se zgušnjava tj. dok ne počne da "pućka".
Tada dodajte gustin rastvoren u sasvim malo mleka i kuvajte još neki minut. Na kraju dodajte puter ili margarin i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se hladi uz povremeno mešanje.
Tagovi