Pomešati suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodati toplu vodu i ulje. Sve dobro izmešati varjačom, i zatim malo premesiti, da se dobije kompaktna masa (ne mora mnogo da se mesi). Po potrebi dodati još malo brašna, ako se baš mnogo lepi. Zatim se prebaciti u kesu, i staviti u zamrzivač na 30 minuta ( ili frižider na oko sat vremena).
Pečenje
Testo podeliti na jufkice. Ja od ove količine dobijem oko 20 velikih tortilja. Svaku jufku razviti na kružnni oblik, što tanje moguće, da bude debljine oko 1 mm. Svaku tortilju peći u tiganju, po par minuta sa svake strane, na srednjoj temperaturi.
Ispečene tortilje ređati jednu na drugu, i kasnije čuvati u frižideru u nekoj zatvorenoj kesici da bi ostale mekane.
Testo takođe može da stoji par dana u fržideru, tako da možete po potrebi na pečete sveže tortilje.
Sastojci
Za 20 osoba
1 kg Meko brašno
2 kafena kašičica So
2 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
600 ml Tople vode
12 supena kašika Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema testa
Pomešati suve sastojke: brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodati toplu vodu i ulje. Sve dobro izmešati varjačom, i zatim malo premesiti, da se dobije kompaktna masa (ne mora mnogo da se mesi). Po potrebi dodati još malo brašna, ako se baš mnogo lepi. Zatim se prebaciti u kesu, i staviti u zamrzivač na 30 minuta ( ili frižider na oko sat vremena).
Pečenje
Testo podeliti na jufkice. Ja od ove količine dobijem oko 20 velikih tortilja. Svaku jufku razviti na kružnni oblik, što tanje moguće, da bude debljine oko 1 mm. Svaku tortilju peći u tiganju, po par minuta sa svake strane, na srednjoj temperaturi.
Ispečene tortilje ređati jednu na drugu, i kasnije čuvati u frižideru u nekoj zatvorenoj kesici da bi ostale mekane.
Testo takođe može da stoji par dana u fržideru, tako da možete po potrebi na pečete sveže tortilje.
Prijatno 😀
Tagovi