Pomešati pudinge i gustin sa 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilin šećrom.
Kad provri smanjiti temperaturu pa dodati smesu sa pudingom i kuvati uz mešanje nekoliko minuta, dok se ne zgusne.
Prekriti folijom i ohladiti. Maslac umutiti pa mu dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga.
Priprema fila od malina
Maline ubaciti u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na laganoj temperaturi otprilike 10 minuta, dok maline ne puste sok i dok se šećer se ne rastopi.
Puding izmešati sa vodom, da nema grudvica, želatin posebno umutiti u vodi pa ubaciti pred kraj kuvanje, uz mešanje maline kuvati još nekoliko minuta, dok se ne zgusnu. Ohladiti.
Filovati;
kora- vanila fil
kora- fil sa malinama- vanila fil ili šlag. Ja umutim više šlaga pa onda dodajem preko krema od vanile. A ostatak ostavim za gore. Tako tortica bude još kremastija.
....
kora- fil sa malinama- vanila fil
I tako sve dok se ne istroše kore i fil...
Dekorisanje
Preko poslednje kore i fila staviti pripremljen šlag. Posuti sa šarenim mrvicama i malinama.
Recept za nagradni konkurs: Puding poslastice kojima niko neće odoleti
Sastojci
Za 10 osoba
1 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
1 l Mleko
3 komad/a Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
200 gr Šećer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 gr Maslac
500 gr Maline
5 supena kašika Šećer
1 kesica/e C Puding sa ukusom maline
1 dl Voda
1 kesica/e Dr. Oetker Želatin beli mleveni
1/2 kg C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 500g
5 dl Voda
po želji Dr. Oetker Šarene mrvice
po želji Noćno nebo Mix Dekoracija
Naši proizvodi
Priprema
Priprema vanil fila
Pomešati pudinge i gustin sa 200 ml mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i vanilin šećrom.
Kad provri smanjiti temperaturu pa dodati smesu sa pudingom i kuvati uz mešanje nekoliko minuta, dok se ne zgusne.
Prekriti folijom i ohladiti. Maslac umutiti pa mu dodavati kašiku po kašiku ohlađenog pudinga.
Priprema fila od malina
Maline ubaciti u šerpicu, dodati šećer i staviti da se kuva na laganoj temperaturi otprilike 10 minuta, dok maline ne puste sok i dok se šećer se ne rastopi.
Puding izmešati sa vodom, da nema grudvica, želatin posebno umutiti u vodi pa ubaciti pred kraj kuvanje, uz mešanje maline kuvati još nekoliko minuta, dok se ne zgusnu. Ohladiti.
Filovati;
kora- vanila fil
kora- fil sa malinama- vanila fil ili šlag. Ja umutim više šlaga pa onda dodajem preko krema od vanile. A ostatak ostavim za gore. Tako tortica bude još kremastija.
....
kora- fil sa malinama- vanila fil
I tako sve dok se ne istroše kore i fil...
Dekorisanje
Preko poslednje kore i fila staviti pripremljen šlag. Posuti sa šarenim mrvicama i malinama.
Ostavite sve da prenoći u frižideru
Serviranje
Kad se sve lepo stegne seći
Tagovi