Sastojci

Za 3 osoba

čorbu:

2-5 komad/a krompira

1 veća šargarepa

oko 50 gr korena celera

1 glavica crnog ili ljubičastog luka

5 supena kašika paradajz sosa

2 čena belog luka

po ukusu soli i ml. bibera

1 ravna supena kašika brašna

1 ravna supena kašika al. paprike

oko 1,5 lit vode

5-6 supena kašika ulja

Priprema

čorba:

U sud sipajte ulje, dodajte seckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, celer isečen na kockice i krompir isečen na komade.

Dinstajte 3-4 min. pa dodajte brašno i levu papriku. Izmešajte pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu.

Kuvajte dok povrće ne omekša, posolite, pobiberite i dodajte seckan beli luk.

Na kraju po želji čorbu začinite seckanim peršunom i poslužite je toplu.