Za 3 osoba
2-5 komad/a krompira
1 veća šargarepa
oko 50 gr korena celera
1 glavica crnog ili ljubičastog luka
5 supena kašika paradajz sosa
2 čena belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
1 ravna supena kašika brašna
1 ravna supena kašika al. paprike
oko 1,5 lit vode
5-6 supena kašika ulja
čorba:
U sud sipajte ulje, dodajte seckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, celer isečen na kockice i krompir isečen na komade.
Dinstajte 3-4 min. pa dodajte brašno i levu papriku. Izmešajte pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu.
Kuvajte dok povrće ne omekša, posolite, pobiberite i dodajte seckan beli luk.
Na kraju po želji čorbu začinite seckanim peršunom i poslužite je toplu.
Sastojci
Za 3 osoba
2-5 komad/a krompira
1 veća šargarepa
oko 50 gr korena celera
1 glavica crnog ili ljubičastog luka
5 supena kašika paradajz sosa
2 čena belog luka
po ukusu soli i ml. bibera
1 ravna supena kašika brašna
1 ravna supena kašika al. paprike
oko 1,5 lit vode
5-6 supena kašika ulja
Priprema
čorba:
U sud sipajte ulje, dodajte seckan crni luk, šargarepu isečenu na kolutove, celer isečen na kockice i krompir isečen na komade.
Dinstajte 3-4 min. pa dodajte brašno i levu papriku. Izmešajte pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu.
Kuvajte dok povrće ne omekša, posolite, pobiberite i dodajte seckan beli luk.
Na kraju po želji čorbu začinite seckanim peršunom i poslužite je toplu.
Tagovi