U mleko dodati aromu vanile ,nasuti u tanjir i natapati piškote ,ređati ih u kalu kao na slici ....ostaviti malo piškota za imeđu ili gore sve zavisi može da se kreira oblik po želji .Ja uvek pravim okruglu ...
Fil
Pavlaku uzmešati sa šećerom i vanilin šećerom (obavezno koristiti prah šećer ).Pripremiti želatin u posudu koja može na šporet posle (lonče )20 g želatina preliti sa 18 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri .Za to vreme umutiti 200gr šlaga po žrelji sa mlekom ili vodo po uputstvu .Pavlaku dodati šlagu i samo promešati varjačom.Želatin nesme da provri nego samo da se zagreje ,na šporetu i onda vruć želatin sipati u fil ,Trešnje posuti burbon vanilom i sipati deo fila ,trešanja ,može i koja piškota između .Tortu staviti u zamrzivač obavezno jer je fil skoro tečan da se lepo ohladi ...
Sastojci
Za 16 osoba
315 g PIŠKOTE
200 ml MLEKA
1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
200 g C Šlag classic
720 g KISELE PAVLAKE
18 supena kašika C Šećer u prahu 250g
18 supena kašika HLADNE VODE
2 kesica/e C Želatin
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
500 g TREŠANJA
1 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
Naši proizvodi
Priprema
KORA
U mleko dodati aromu vanile ,nasuti u tanjir i natapati piškote ,ređati ih u kalu kao na slici ....ostaviti malo piškota za imeđu ili gore sve zavisi može da se kreira oblik po želji .Ja uvek pravim okruglu ...
Fil
Pavlaku uzmešati sa šećerom i vanilin šećerom (obavezno koristiti prah šećer ).Pripremiti želatin u posudu koja može na šporet posle (lonče )20 g želatina preliti sa 18 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri .Za to vreme umutiti 200gr šlaga po žrelji sa mlekom ili vodo po uputstvu .Pavlaku dodati šlagu i samo promešati varjačom.Želatin nesme da provri nego samo da se zagreje ,na šporetu i onda vruć želatin sipati u fil ,Trešnje posuti burbon vanilom i sipati deo fila ,trešanja ,može i koja piškota između .Tortu staviti u zamrzivač obavezno jer je fil skoro tečan da se lepo ohladi ...