Sastojci

Za 16 osoba

KORE

315 g PIŠKOTE

200 ml MLEKA

1 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila

FIL

720 g KISELE PAVLAKE

18 supena kašika C Šećer u prahu 250g

18 supena kašika HLADNE VODE

2 kesica/e C Želatin

500 g TREŠANJA

Naši proizvodi

Priprema

KORA

U mleko dodati aromu vanile ,nasuti u tanjir i natapati piškote ,ređati ih u kalu kao na slici ....ostaviti malo piškota za imeđu ili gore sve zavisi može da se kreira oblik po želji .Ja uvek pravim okruglu ...

Fil

Pavlaku uzmešati sa šećerom i vanilin šećerom (obavezno koristiti prah šećer ).Pripremiti želatin u posudu koja može na šporet posle (lonče )20 g želatina preliti sa 18 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri .Za to vreme umutiti 200gr šlaga po žrelji sa mlekom ili vodo po uputstvu .Pavlaku dodati šlagu i samo promešati varjačom.Želatin nesme da provri nego samo da se zagreje ,na šporetu i onda vruć želatin sipati u fil ,Trešnje posuti burbon vanilom i sipati deo fila ,trešanja ,može i koja piškota između .Tortu staviti u zamrzivač obavezno jer je fil skoro tečan da se lepo ohladi ...