Sastojci

Za 4 osoba

Fil

3 komad/a Tikvica

2 komad/a Krompira

4 komad/a Belog luka

1/2 kesica/e Svežeg peršuna

100 g Brašna

50 g Prezli

1/2 kafena kašičica Aleve paprike

1/2 kafena kašičica Kurkume

Malo prstohvat/a Bibera

1 kafena kašičica Soli

100 g Biljnog kačkavalja

2 supena kašika Mlevenog lana

1 supena kašika Susama

Priprema

Tikvice i krompir

U cediljci izrendati tikvice i krompir. Posoliti i ostaviti 10 minuta da puste vodu. Potom smesu rukama ocediti i odvojiti u drugu vanglu sa strane.

Začini

Staviti sve ostale sastojke i začine u vanglu, uključujući i rendani biljni kačkavalj. Sve izmešati i dodati malo vode da bi se formirale pljeskavice. Dodati prezle i brašno takođe.

Pečenje

Formirajte tanje pljeskavice, pospite ih susamom i pecite ih pola sata do 40 minuta na 220 do 230C.

Ova smesa je predviđena za 3 do 4 osobe.