U cediljci izrendati tikvice i krompir. Posoliti i ostaviti 10 minuta da puste vodu. Potom smesu rukama ocediti i odvojiti u drugu vanglu sa strane.
Začini
Staviti sve ostale sastojke i začine u vanglu, uključujući i rendani biljni kačkavalj. Sve izmešati i dodati malo vode da bi se formirale pljeskavice. Dodati prezle i brašno takođe.
Pečenje
Formirajte tanje pljeskavice, pospite ih susamom i pecite ih pola sata do 40 minuta na 220 do 230C.
Sastojci
Za 4 osoba
3 komad/a Tikvica
2 komad/a Krompira
4 komad/a Belog luka
1/2 kesica/e Svežeg peršuna
100 g Brašna
50 g Prezli
1/2 kafena kašičica Aleve paprike
1/2 kafena kašičica Kurkume
Malo prstohvat/a Bibera
1 kafena kašičica Soli
100 g Biljnog kačkavalja
2 supena kašika Mlevenog lana
1 supena kašika Susama
Priprema
Tikvice i krompir
U cediljci izrendati tikvice i krompir. Posoliti i ostaviti 10 minuta da puste vodu. Potom smesu rukama ocediti i odvojiti u drugu vanglu sa strane.
Začini
Staviti sve ostale sastojke i začine u vanglu, uključujući i rendani biljni kačkavalj. Sve izmešati i dodati malo vode da bi se formirale pljeskavice. Dodati prezle i brašno takođe.
Pečenje
Formirajte tanje pljeskavice, pospite ih susamom i pecite ih pola sata do 40 minuta na 220 do 230C.
Ova smesa je predviđena za 3 do 4 osobe.
Tagovi