Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

2 dl mleka

1 kafena kašičica šećera

1 kafena kašičica soli

20 g kvasca

5 supena kašika ulja

***

150 g margarina

1 komad/a žumance

susam, lan, kim...

Priprema

Priprema

U mlako mleko dodati so i šećer.

Izmrviti kvasac i mešati da se otopi.

Dodati ulje i brašno i umesiti testo.

Ostaviti da odstoji pola sata.

Testo podeliti na 5 jufkica i ostaviti ih 10 min.

4 jufke razvući oklagijom u krug.

Svaku premazati umućenim margarinom i ređati jednu na drugu.

Petu jufku razvući u malo veći krug i pokriti premazane jufke.

Ostaviti 10 minuta.

Razvući zatim u krug i iseći na trouglove.

Praviti kiflice i ređati u podmazanu tepsiju.

Ostaviti pola sata, premazati žumancetom.

Posuti po želji kim, susam, lan... i ispeći.