Za 4 osoba
2 dl mleka
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
20 g kvasca
5 supena kašika ulja
150 g margarina
1 komad/a žumance
susam, lan, kim...
Priprema
U mlako mleko dodati so i šećer.
Izmrviti kvasac i mešati da se otopi.
Dodati ulje i brašno i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Testo podeliti na 5 jufkica i ostaviti ih 10 min.
4 jufke razvući oklagijom u krug.
Svaku premazati umućenim margarinom i ređati jednu na drugu.
Petu jufku razvući u malo veći krug i pokriti premazane jufke.
Ostaviti 10 minuta.
Razvući zatim u krug i iseći na trouglove.
Praviti kiflice i ređati u podmazanu tepsiju.
Ostaviti pola sata, premazati žumancetom.
Posuti po želji kim, susam, lan... i ispeći.
Sastojci
Za 4 osoba
2 dl mleka
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
20 g kvasca
5 supena kašika ulja
150 g margarina
1 komad/a žumance
susam, lan, kim...
Priprema
Priprema
U mlako mleko dodati so i šećer.
Izmrviti kvasac i mešati da se otopi.
Dodati ulje i brašno i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji pola sata.
Testo podeliti na 5 jufkica i ostaviti ih 10 min.
4 jufke razvući oklagijom u krug.
Svaku premazati umućenim margarinom i ređati jednu na drugu.
Petu jufku razvući u malo veći krug i pokriti premazane jufke.
Ostaviti 10 minuta.
Razvući zatim u krug i iseći na trouglove.
Praviti kiflice i ređati u podmazanu tepsiju.
Ostaviti pola sata, premazati žumancetom.
Posuti po želji kim, susam, lan... i ispeći.